Epidemie de rubeolă. Zeci de cazuri au fost confirmate de medici
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Epidemie de rubeolă la Caracal! Autorităţile sunt alertă după ce zeci de cazuri au fost confirmate de medicii Secţiei de Boli Infecţioase, de la spitalul din localitate.

Primul focar de rubeolă a apărut la Colegiul Naţional "Ioniţă Asan". 36 de elevi cu vârste între 15 şi 19 ani au fost diagnosticaţi cu această boală, informează Realitatea.

"Copiii care s-au îmbolnăvit nu au fost vaccinaţi. Am recurs la izolarea elevilor depistaţi cu această boală, timp de 7 zile la domiciliu şi cu tratamentul doar al simptomelor. Am efectuat totuşi şi dezinfecţie", a declarat medicul Carmen Bârsan.

Ulterior au apărut noi cazuri în alte unităţi de învăţământ. "Cazurile au fost izolate la domiciliu şi tratate.Pe la noi au trecut peste 40. Internaţi nu am avut niciunul. Putem vorbi de o epidemie", a spus şeful secţiei de Boli Infecţioase Caracal, Cristina Diaconu.

"S-au înregistrat 43 de cazuri de rubeolă. DSP a distribuit aproximativ 400 de doze de vaccin ROR pentru vaccinarea suplimentară a contacţilor de colectivitate", a spus purtătorul de cuvânt DSP Olt, Gabriela Gociu. Direcţia de Sănătate Publică Olt a decis să fie imunizaţi toţi elevii care nu pot dovedi că au fost vaccinaţi deja.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel