Ecaterina Andronescu: O ţară nu se poate dezvolta fără...
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu
O ţară nu se poate dezvolta fără elitele ei, a afirmat joi ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, la festivitatea de premiere a olimpicilor care s-au remarcat în anul şcolar 2017 - 2018 la concursurile internaţionale pe discipline şcolare.

'Cred că şi noi, generaţiile de profesori de astăzi, avem obligaţia să determinăm şcoala să evolueze. (...) Cred că şi noi trebuie să abordăm, poate chiar prin lege, ideea de a da şi autoritate, şi respect, profesorilor - nu fac o pledoarie - pentru că ei sunt constructorii oricărei naţiuni, şi lucrul acesta nu avem cum să nu-l recunoaştem şi nu avem cum să nu-i respectăm pentru ceea ce fac. Astăzi sunt cei mai performanţi dintre profesori şi cei mai performanţi dintre elevi', a afirmat Ecaterina Andronescu, precizând că performanţa nu ar fi fost posibilă dacă nu ar fi existat şi susţinerea permanentă a părinţilor. Ministrul i-a îndemnat pe elevii olimpici să îşi continue studiile în ţară, amintind că universităţi din România se află în topul celor mai valoroase instituţii de învăţământ. 'Astăzi puteţi să mergeţi oriunde în lume, dar nicăieri nu este acasă.

Gândiţi-vă de două ori, încercaţi să vă lămuriţi părinţii că aici, acasă, în România, aveţi universităţi performante în care vă puteţi desăvârşi formarea profesională. (...) Iată, anul acesta, într-unul dintre cele mai pretenţioase ratinguri internaţionale, România are şansa să raporteze 12 universităţi care au intrat în clasamentul Shanghai cu 29 de domenii ştiinţifice. Cele 29 de domenii ştiinţifice sunt în primele 500 din lume, adică între poziţia 200 şi 500. Acest lucru ne arată că şi în învăţământul superior performanţa voastră poate să fie continuată. (...) Aici aveţi şi ce învăţa şi de la cine învăţa pentru a desăvârşi în profesie. (...) Eu vă asigur că puteţi să faceţi lucrul acesta şi în universităţile din România', a mai spus Ecaterina Andronescu.

VEZI ȘI:

Ore suplimentare pentru elevi. Andronescu, anunţ

Manualele şcolare, nouă modificare anunţată de ministrul Educaţiei


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel