Drama unui tânăr care a cumpărat lentile de contact de pe Internet
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Un tânar student în vârstă de 19 ani este pe cale să-și piardă vederea, după ce a cumpărat lentile de contact de pe Internet.

Tânărul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice cu complicaţii foarte grave la ochi şi riscă să- şi piardă vederea după ce şi-a pus lentile de contact cumpărate de pe internet.

"Tânărul, student la matematică, s-a prezentat la spital acum câteva zile. Avea infecţie severă cu un stafilococ extrem de agresiv. Pot spune că este moarte clinică a ochiului, pentru că infecţia a afectat globul ocular nu doar corneea. Dacă va răspunde la tratament, oricum va fi nevoie de transplant de cornee", a declarat profesor doctor Monica Pop.

[citeste si]

Conform medicului, studentul şi-a cumpărat de pe Internet mai multe perechi de lentile de contact. Tânărul le-a spus medicilor că a achiziţionat lentilele cu 400 de lei şi că nu este prima dată când le comandă de pe diferite site-uri.

"Pacientul este în continuare internat, încercăm să-i salvăm vederea, probail va fi suspus unui transplant de cornee. Nu este primul caz de acest gen, astfel ca atragem atenţia asupra pericolului major al achiziţionării şi folosirii medicamentelor şi dispozitivelor medicale cumpărate de pe diverse site-uri, acestea fiind de multe ori contrafăcute şi/sau nesterile", a mai profesorul Monica Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel