Doliu în lumea cinematografiei: Omar Sharif a murit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Actorul de origine egipteană, Omar Sharif, considerat o legendă a cinematografiei mondiale, a murit, vineri, într-un spital din Cairo, la vârsta de 83 de ani.

Cunoscut pentru rolurile legendare din "Doctor Zhivago" și "Lawrence of Arabia", Omar Sharif, fusese diagnosticat în urmă cu câteva luni cu maladia Alzheimer, după cum declara fiul său Tarek El-Sharif într-un interviu acordat ziarului spaniol El Mundo.

"Încă ştie că este un actor faimos. Pierderile sale de memorie afectează aspecte specifice, detalii precum momentul în care a fost într-un anumit loc sau cu cine a jucat într-un anumit film", declara Tarek El-Sharif.

Pentru rolul jucat în filmul "Lawrence al Arabiei", Omar Sharif  a obţinut o nominalizare la Oscar în 1964. Patru decenii mai târziu, Omar Sharif era recompensat cu un premiu César pentru cel mai bun actor, pentru "Domnul Ibrahim şi florile Coranului".

Omar Sharif, pe numele sau real Michel Shalhoub, s-a născut pe 10 aprilie 1932, în Alexandria, Egipt. La 4 ani s-a mutat in Cairo, împreună cu familia. La debutul pe marele ecran într-o producție egipteană Siraa Fil-Waadi (The Blazing Sun), în 1954, Michel Shalhoub și-a schimbat numele în Omar Sharif. Trei ani mai târziu s-a căsătorit cu partnera sa din The Blazing Sun, Faten Hamama, și s-a convertit la iudaism. În 1957, s-a născut fiul său Tarek.

Deși a deveni o legendă a cinematografiei mondiale, nu filmul a fost cea mai mare pasiune a lui Omar Sharif, ci jocul de bridge.

"Am pierdut mulți bani pe jocurile de noroc, așa că am făcut si filme pe care le consider foarte proaste. Îmi sunam agentul și îi spuneam să accepte orice, ca să pot să am ceva de muncă și să scap în același timp puțin de pasiunea mea pentru jocurile de noroc", declara cu ani în urma actorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel