Decizia la Legea maidanezilor, amânată de CC pentru 2012
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
CAINI COMUNITARI - TRANSPORT - GERMANIA
CAINI COMUNITARI - TRANSPORT - GERMANIA

Neconstituționalitatea Legii câinilor fără stăpân va fi supusă dezbaterii Curții Constituţionale a României în data de 11 ianuarie 2012. Amânarea lucrărilor a fost decisă miercuri, informează NewsIn.

Sesizarea transmisă Curţii Constituţionale de către 70 de deputaţi PSD şi 54 de deputaţi PNL, la inițiativa a mai multor ONG-uri susţine că legea criticată încalcă principiul bicameralismului, având în vedere că forma adoptată de Camera Deputaţilor diferă de cea aprobată anterior de Senat. De asemenea, în sesizare se arată că actul normativ încalcă şi normele de tehnică legislativă.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Cuţu Cuţu, s-au depus peste 32.000 de semnături la Curtea Constituţională, semnături strânse de la cetăţeni care nu sunt de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân.

Pe de altă parte, se arată în sesizare, "eutanasia este o măsură extremă, care contravine prevederilor drepturilor animalelor recunoscute de instrumente internaţionale, reglementări comunitare cu caracter obligatoriu", iar legea de gestionare prevede soluţia eutanasiei, care se poate aplica curent, în masă, animalelor fără stăpân, deşi ar fi trebuit să fie aplicată numai în anumite condiţii limitative şi stricte, cu caracter excepţional.

Citește și:

Legea maidanezilor va fi discutată, miercuri, la Curtea Constituțională

5.000 de lei amendă pentru cei care îngrijesc maidanezii din jurul blocului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel