Cum se face GEMUL de PRUNE. Cea mai bună rețetă. Îți iese garantat!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Gemul de prune, fie că-l folosești în prăjituri sau îl consumi ca atare, este absolut delicios. Îți prezentăm o rețetă cu care nu vei da greș. Îți va ieși 100%. Este foarte simplă!

Ingrediente

- 2 kg prune

- 800 g zahăr

- zahăr vanilat sau esenţă de vanilie (opţional)

Cum se prepară

Se spală şi se curăţă prunele de sâmburi şi de codiţe. Se pun la frigider, la rece, pentru 2-3 ore. Într-o cratiţă (cu fundul mai gros) se pun prunele şi se presară deasupra zahărul împreună cu zahărul vanilat ori esenţa de vanilie, potrivit retete.unica.ro. După ce au stat la rece 2-3 ore, se pun la fiert, la început la foc mare, apoi la foc potrivit. Se amestecă folosind o lingură de lemn să nu se prindă de cratiţă, insistând mai mult pe fundul vasului.

Gemul de prune se lasă la fiert până când se leagă. Poți face testul într-o farfurie: dacă gemul se desface ușor în bucățele mici, înseamnă că nu este suficient fiert. Când gemul a fiert, acesta se pune fierbinte în borcane curate și sterilizate. Borcanele se închid ermetic şi se lasă 5 minute cu capul în jos, după care se lasă la răcit şi apoi pot fi aşezate în cămară.

Vezi și: Cum faci cea mai bună TURTĂ DULCE de CASĂ. Rețeta românească adorată de întreaga familie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel