Ingrediente
- o ceaşcă de cafea preparată la ibric sau la espressor (inclusiv capsule de cafea pot fi folosite)
- 3-5 linguri de whisky
- o linguriţă de zahăr, de preferinţă brun
- frişcă pentru ornat
Vezi și: Cum faci cafea vieneză. Răsfățul de weekend! Rețeta plină de aromă
Cum se prepară
Torni espresso-ul sau cafeaua la ibric într-un pahar transparent, din sticlă. Adaugi zahărul şi amesteci bine. Pui whisky-ul şi ai grijă să rămână loc şi pentru frişcă. Ornezi cu un strat de frişcă, de preferinţă proaspăt bătută.
Nu încorpora frişca în băutură. Irish Coffee-ul se bea consumând mix-ul de cafea, whisky şi zahăr prin stratul de frişcă. Pentru ca frişcă să nu se scufunde în pahar, este bine să o torni într-o lingură poziţionată deasupra băuturii şi să o laşi să curgă uşor la suprafaţă cocktail-ului, potrivit coffeeplace.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați
- Încă un accident grav în Vinerea Mare. A intervenit elicopterul SMURD