România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 14 ian, 13:18
Corupția din Rusia duce la pierderea a zeci de milioane de euro, conform fostului ministru de Finanțe
Foto: Kremlin.ru
Rusia pierde zeci de milioane de euro din cauza corupției, a transmis Aleksei Kudrin, actualul șef al Curții de Conturi din Rusia.

Rusia pierde zeci de milioane de euro din pricina corupției, a transmis șeful Curții de Conturi (CC) rusești, Aleksei Kudrin, fost ministrul al Finanțelor, conform Agerpres.

„Mă ghidez după studii şi acestea arată că, în țară, corupția nu s-a diminuat. Cred că prejudiciile pot fi calculate în miliarde de ruble", a afirmat Kudrin, ținând cont că un miliard de ruble este echivalentul a, a afirmat Kudrin, în condițiile în care 1 miliard de ruble echivalează cu 14,6 milioane de euro.

Curtea de Conturi, prea slabă

 

Curtea de Conturi va împlini 25 de ani de la înființare în ianuarie, iar aceasta are nevoie de prerogative suplimentare pentru a lupta mai eficient împotriva corupției.

În prezent, singurul lucru pe care îl poate face CC atunci când identifică nereguli financiare este să trimită documentația organelor de anchetă care vor stabili dacă există sau nu infracțiuni de corupție.

„Avem nevoie de anumite competențe care să ne permită să utilizăm metode pentru a demonstra sau eradica corupția", a spus Kudrin, potrivit căruia corupția afectează ritmul creșterii economice, precum și creșterea veniturilor și a investițiilor.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro