Congresul PSD nu va desemna candidatul pentru funcția de premier. Vezi motivul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele PSD, Victor Ponta, a precizat, vineri, la Suceava, că la Congresul PSD, în cadrul căruia va fi desemnat candidatul formațiunii la Președinție, nu va fi stabilit și candidatul pentru funcția de premier.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă odată cu desemnarea candidatului la Preşedinţia României în cadrul unui Congres al PSD va fi stabilit şi candidatul pentru funcţia de premier, Ponta a răspuns: "Nu. Nu vom stabili pentru simplul motiv pentru că aşa am spus noi-Crin Antonescu şi cu mine- că preşedintele ţării nu trebuie să mai facă guverne. Că nu ne place că Traian Băsescu făcea guverne şi spune că nu mă interesează cine a câştigat alegerile şi eu îl pun tot pe Boc", a declarat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Citește și Udrea se pregătește să se bată cu Ponta în mocirlă

Acesta a continuat, precizând că premierul va fi stabilit de alianţa de guvernare care nu va fi doar PSD, ci o alianţă şi o majoritate parlamentară care va susţine un guvern.

"Nu e suficient să te susţină preşedintele ca să fii prim-ministru. S-a văzut în cazul lui Boc şi al lui MRU că a fost un eşec", a mai declarat liderul social-democrat, vineri după-amiază, la un miting electoral în comuna suceveană Dumbrăveni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel