Data actualizării:
Data publicării:

Destinația din Grecia care câștigă tot mai mulți ”fani”. Turiștii din România nu o au în topul listei, dar este minunată!

Autor: Irina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels
Grecia este plină de surprize plăcute. 

La un drum de 12 ore cu mașina din Capitala României, turiștilor români li se dezvăluie o destinație de vacanță ce captează tot mai mult atenția turiștilor din întreaga lume: Preveza! 

Aflată la o aruncătură de băț de frumoasa Parga și tot așa de binecunoscuta Lefkada, Preveza se dezvăluie turiștilor ca fiind o destinație de vacanță ideală, atât pentru centrul ei animat și autentic grecesc, cu terase umbrite, frizerii de altădată, care încă funcționează, magazine pline de suveniruri, dar și cu o impresionantă biserică, cât și pentru promenada uimitoare de-a lungul portului plin de bărci de croazieră. 

Unde mai pui că este nu doar un punct de destinație minunat, dar și un punct de plecare ideal pentru o vacanță cu de toate: de la plaje întinse, la plaje sălbatice, la plaje cu nisip sau pietricele albe, destinații istorice sau sălbatice, locuri unice în lume... și lista poate continua! 

Dar Preveza este chiar mai mult de atât! De exemplu, pe coasta Epirului, se descrie un mic sat, parte a unității regionale din Preveza, care, în tradiția mitologică greacă antică, se afla sub stăpânirea zeităților chtonice. Acheron, care se varsă în plaja satului, era râul pe care l-a traversat Hermes, purtător de suflet. El a predat sufletele morților lui Charon, care, în barca sa, le-a transportat în Hades.

La aproximativ cinci kilometri depărtare de Ammoudia, în satul Mesopotamos, se află Necromanteion din Acheron, care se deosebea prin rolul său de cele din Dodona și Delphi. Necromanteion din Acheron este cea mai importantă necromanție a antichității. Aici, credincioșii nu au venit să caute un oracol pentru viitor, ci să comunice cu sufletele rudelor și celor dragi morți.

Ammoudia are ape puțin adânci, cristaline și o plajă foarte largă, cu nisip fin. Aceste caracteristici, combinate cu cazare destul de bună și la prețuri accesibile, o fac o destinație deosebit de populară pentru familiile cu copii mici. S-ar putea să fii surprins că apele mării prezintă fluctuații bruște de temperatură, dar asta pentru că plaja se află la gura Acheronului. 

Iar Ammoudia este doar unul dintre ”secretele” Prevezei! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel