AEP, numerotarea și actualizarea sediilor secțiilor de votare din țară, organizate pe 9 iunie 2024
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, vor fi organizate, pe teritoriul României, 18.955 de secții de votare.

Precizăm că Autoritatea Electorală Permanentă administrează Registrul secțiilor de votare din țară, o bază de date centralizată privind delimitarea, numerotarea, sediile și dotarea secțiilor de votare.

Totodată, în conformitate cu prevederile Legii nr. 208/2015, cu modificările și completările ulterioare, numerotarea secțiilor de votare din țară se actualizează de către AEP la nivelul fiecărui județ, respectiv al municipiului București, începând cu localitatea reședință de județ și continuând cu cele din municipii, orașe și comune, în ordinea alfabetică a acestora. În municipiile cu subdiviziuni administrativ-teritoriale, numerotarea se face cu respectarea ordinii acestor subdiviziuni, prevăzută de lege.

Lista secțiilor de votare organizate în țară, pentru alegerile din 9 iunie 2024, poate fi consultată pe site-ul Autorității Electorale Permanente, accesând următorul link: https://www.roaep.ro/management-electoral/geografie-electorala/registrul-sectiilor-de-votare/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel