”Teoria ferestrelor sparte”, un succes în SUA, aplicabilă și în București. Sebastian Burduja: Au trecut prin asta mari orașe americane
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: DC News
FOTO: DC News
Sebastian Burduja a explicat cum se poate deveni Bucureștiul un oraș sigur, fără infracționalitate.

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Generală a Capitalei, a fost invitat la Interviurile DC News TV, unde și-a prezentat o parte din programul pe care îl are pentru PMB.

Potrivit lui Burduja, o parte dintre clădirile din centrul Bucureștiului sunt ”focare  de trafic și consum de droguri”, iar pentru eradicarea acestui flagel, care cuprinde tot mai mult România, are și o soluție, care a fost a dat roade în marile orașe americane, inclusiv în New York.

”Într-un oraș abandonat, scriu asta și în cartea mea, se întâmplă acest fenomen al ferestrelor sparte - teoria ferestrelor sparte.

Un spațiu public care are ferestre sparte, trotuare sparte, graffiti peste tot, mâzgăleli prin tot Bucureștiul, este un spațiu în care autoritatea publică nu se manifestă. Pare un sat fără câini. Ceea ce încurajează criminalitatea, infracționalitatea, inclusiv trafic și consum de droguri.

Au trecut prin asta mari orașe americane. Dacă vă amintiți, când era Rudy Giuliani primar al New York-ului, a constatat acest lucru, o luase razna și a spus: Ordine în oraș. Vreau curățenie, toate trenurile de metrou de îndată ce sunt mâzgălite le curățați. Le mâzgălesc din nou noaptea, le curățați din nou.

Și în patru ani de zile a reușit să reducă dramatic, inclusiv crimele grave, violente. Și s-a validat această teorie a ferestrelor sparte.

Deci, când ai un oraș îngrijit ai și un oraș mai sigur. Și cu siguranță primarul general are această răspundere.

Spațiul public trebuie să arate îngrijit, gospodărit”, a explicat Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria București, în cadrul Interviurilor DC News TV și DC News. 

 Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel