Conflict uriaș la Iași, stârnit din cauza Cuvioasei Parascheva
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sfânta Cuvioasă Parascheva a stârnit fără voie un conflict între un om de afaceri care a dorit să înregistreze la  Oficiul pentru Invenții și Mărci (OSIM) o editură cu numele sfintei  și Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Nicolai Zagnat, un fost profesor de teologie din Republica Moldova care de 15 ani produce icoane si obiecte bisericești pentru Mitropolia Moldovei, a făcut demersuri la OSIM pentru a înregistra denumirea de Sfânta Cuvioasa Parascheva pentru o tipografie a sa.

"În caz că s-ar fi înregistrat această denumire, fără doar și poate că posesorul acesteia căpăta aura de credibilitate și de cea dată de prestigiul Sfintei Parascheva, lucru care era transferat în afacerile comerciale ale sale", a explicat Dragomir Tomaseschi, avocat în drept comercial.

Reacția Mitropoliei Moldovei și Bucovinei nu a întârziat să apară, scrie stirileprotv.ro

"Nu putem fi de acord ca cineva, oricine ar fi, persoană fizică sau juridică, să înregistreze la OSIM această sintagmă: SF. Cuvioasa Parascheva. Nu mi se pare firesc acest lucru, ea nu poate fi o marcă înregistrată a cuiva anume", a declarat Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

De altfel, cei de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei l-au convocat pe omul de afaceri la discuții și până la urmă l-au convins să renunțe la idee.

Este însă o certitudine că Sfânta Parascheva, doar în perioada hramului din 14 octombrie aduce bisericii un profit uriaș, de cel puțin un milion de euro.

Citește și: Aplicație mobilă pentru pelerinii de Sfânta Parascheva

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel