CNAIR: Toți subcontractorii care lucrează pe șantierele gestionate de CNAIR trebuie declarați
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Narcis Neaga CNAIR
Narcis Neaga CNAIR
Antreprenorii sunt obligați să își declare subcontractorii atât în perioada de evaluare a ofertelor, cât și în momentul semnării contractelor, transmite CNAIR, ca reacție la ceea ce cataloghează drept "articole tendențioase" cu privire la intervenția unor angajați ai companiei.

”Antreprenorii sunt obligați să își declare Subcontractorii atât în perioada de evaluare a ofertelor cât și în momentul semnării contractelor, conform legislației.

Mai mult decât atât, Subcontractorii au posibilitatea să opteze la momentul depunerii ofertelor sau ulterior, la momentul semnării contractului, să fie plătiți direct de CNAIR pentru lucrările și serviciile efectuate.

De asemenea, schimbarea sau suplimentarea Subcontractorilor trebuie anunțată și justificată de Antreprenori dar și acceptată de CNAIR

În caz contrar Antreprenorii riscă penalizări care pot merge până la rezilierea contractelor, potrivit legislației în vigoare, deoarece s-ar ajunge practic la situația în care lucrările să fie executate de firme care nu au participat la licitație și cărora nu li s-au evaluat capacitatea.

În această situație inclusiv CNAIR riscă sancțiuni și corecții financiare care pot merge până la anularea finanțării din fonduri europene nerambursabile.

CNAIR poate accepta ca Antreprenorul să lucreze cu noi Subcontractori doar în cazul în care aceștia execută lucrări existente în contract, la valorile deja stabilite, au experiența necesară, respectă metodologiile de execuție și normele tehnice din caietul de sarcini, aplică soluțiile tehnice stabilite în contract și nu mofifică oferta financiară a Antreprenorului.

Semnal de alarmă

Atragem atenția și asupra faptului că se face o regretabilă confuzie între Subcontractori și Prestatori de către cei care pretind că nu sunt declarați Subcontractorii, confuzie care denotă necunoașterea domeniului.

În acest context este exclusă posibilitatea ca persoane din CNAIR să intervină în aceste relații contractuale sau să le influențeze.

Este regretabil că anumite persoane care abordează subiecte ce țin de un domeniu atât de important, nu se documentează temeinic înainte și se mulțumesc să prezente în spațiul public informații, care se dovedesc a fi eronate.

Atragem totodată atenția că prezentarea în spațiul public a unor articole tendențioase, construite pe argumente false sau prezentate trunchiat, poate provoca neîncredere în rândul Antreprenorilor serioși care doresc să participe la licitații publice”, se arată într-un comunicat de presă al CNAIR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel