CJ Iaşi cere daune morale de la o firmă din Portugalia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
lucrari drum iasi vaslui
lucrari drum iasi vaslui

Consiliul Judeţean Iaşi a dat în judecată firmele care au abandonat lucrările la drumul Iaşi – Vaslui, informează Evenimentul.

Autor: Adi Stroescu

lucrari drum iasi vasluiReprezentanţii instituţiei judeţene au calculat un prejudiciu de peste 60 milioane lei pe care vor să-l recupereze de la asocierea de firme dintre Jaop Sociedade de Empreitadas (Portugalia) şi Moldovtrans Auto SA. Liderul asocierii, respectiv firma portugheză, a pierdut deja aproape 4,2 milioane lei după ce CJ a reziliat contractul, suma reprezentând valoarea garanţiilor de bună execuţie. Daunele invocate în prezent de CJ se ridică la 51 milioane lei, la care se adaugă penalităţi de întârziere a lucrărilor de circa 9,2 milioane lei. „A fost promovată o acţiune în instanţă pentru recuperarea prejudiciului”, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al CJ, Sebastian Tătaru. Firma portugheză a câştigat prima licitaţie organizată pentru refacerea drumului Iaşi - Vaslui, dar la puţin timp după începerea lucrărilor a abandonat şantierul.

Drumul spre Vaslui beneficiază de fonduri europene, contractul fiind semnat la sfârşitul anului 2008. CJ riscă să piardă finanţarea din cauza întârzierilor mari în implementare, lucrările urmând a demara din nou în primăvara anului 2012, cu un nou executant.

Firma portugheză Jaop a câştigat prima licitaţie organizată pentru refacerea drumului Iaşi - Vaslui, dar la puţin timp după începerea lucrărilor a abandonat şantierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel