Ciucă a vorbit despre remaniere. Premierul e mulţumit de activitatea ministrului Apărării
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Premierul Nicolae Ciuca
Premierul Nicolae Ciuca
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit, joi, despre remaniere.

Premierul Nicolae Ciucă a spus, în cursul zilei de joi, că de remaniere este nevoie ori de câte ori nu se îndeplinesc sarcinile şi atribuţiile miniştrilor şi secretarilor de stat.

„La sfârşitul lunii iulie, când am prelungit acea perioadă de evaluare după primele şase luni, încercând să acoperim şi perioada în care se închideau jaloanele şi ţintele din PNRR, nu am spus că nu este nevoie de remaniere. De remaniere este nevoie ori de câte ori nu se îndeplinesc sarcinile şi atribuţiile, atât ale miniştrilor, cât şi ale secretarilor de stat. Ca atare, remanierea este un atribut al premierului şi ea va fi făcută în funcţie de rezultatele şi activitatea fiecărui ministru în parte”, a spus premierul Nicolae Ciucă, joi, într-o conferinţă de presă, organizată după o întâlnire la Sinaia a liderilor regionali ai PNL.

Întrebat dacă este mulţumit de activitatea ministrului Apărării, Nicolae Ciucă a oferit următorul răspuns: „Dacă facem o analiză a ceea ce s-a întâmplat în domeniul Apărării, trebuie să ne uităm la ceea ce România a reuşit să obţină la summitul de la Madrid. (...) Dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat la summitul de la Madrid şi la activitatea şi rezultatele Ministerului Apărării Naţionale, putem spune că este un rezultat foarte bun pentru noi!”

Citește și...

Nicolae Ciucă: Explicaţia lui Kelemen Hunor ne permite să menţinem stabilitatea politică

Amintim că premierul Nicolae Ciucă a precizat că liderul UDMR a oferit explicaţii în şedinţa coaliţiei cu privire la discursul susţinut de Viktor Orban în România.

„A fost un angajament al nostru, al tuturor, să îi solicităm preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, explicaţii. Explicaţiile au cuprins trei puncte principale. Primul a fost acela că dumnealui nu a participat la acea activitate, al doilea că nu poate să fie învinuit pentru ceea ce au spus alţii şi la al treilea punct a fost vorba de elemente, de comentarii de nuanţă pe care dumnealui le va explica personal.

Ceea ce este important şi consider că trebuie comunicat este faptul că, din discuţiile pe care le-am avut, a reieşit foarte clar că nici dumnealui, nici UDMR nu se îndepărtează de la valorile şi principiile democratice euro-atlantice. (...) Este o explicaţie care, în momentul de faţă, ne permite să menţinem stabilitatea politică şi funcţionarea coaliţiei”, a spus Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă la Sinaia.

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis a declarat, pe 29 iulie, că este nevoie de clarificări publice din partea UDMR în contextul discursului susţinut în România de premierul Ungariei, Viktor Orban, dar şi de o discuţie clarificatoare în cadrul coaliţiei.

Citește și...

Guvernul a majorat bugetul schemei de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie

 

Guvernul a majorat bugetul total al schemei de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie cu circa un miliard de lei, de la 6,380 miliarde lei la 7,379 miliarde lei.

Cabinetul Ciucă a modificat, în şedinţa de joi, HG nr. 807/2014.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, măsura a fost luată având în vedere interesul manifestat de mediul de afaceri pentru aceasta schemă, în sesiunea din 15 iunie - 26 iulie fiind depuse 193 de proiecte de investiţii, unele dintre acestea având valori mari.

„Schema de ajutor de stat are în vedere finanţarea investiţiilor realizate de întreprinderi în active corporale şi necorporale de înaltă tehnologie în valoare de minimum 4,5 milioane lei. Obiectivul schemei este susţinerea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii în sectoarele de activitate care creează produse cu valoare adăugată mare. Proiectele de investiţii aflate în proces de implementare vor avea un impact semnificativ în economie prin crearea a 21.680 locuri de muncă şi plata unor contribuţii la bugetul de stat în valoare de peste 6,19 miliarde lei", se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel