Punct nou de trecere cu bacul între Giurgiu și Ruse. Când va fi operațional
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
FOTO: Facebook @ Poliția de Frontieră
FOTO: Facebook @ Poliția de Frontieră
Executivul a aprobat, vineri, o Hotărâre cu privire la deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Giurgiu (România)-Ruse (Republica Bulgaria) II, în regim de bac.

De asemenea, Guvernul a aprobat Hotărârea și pentru completarea anexei nr. 1 la normele metodologice de aplicare a OUG nr. 105/2001 cu privire la frontiera de stat a României, aprobate prin HG nr. 445/2002.

Conform acestui act normativ, se aprobă deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Giurgiu (România) - Ruse (Republica Bulgaria) II. El va funcţiona în regim de bac, pentru pasageri şi pentru transportul de vehicule cu motor cu masă totală de până la 40 tone. Programul de funcționare va fi permanent.

Când va fi dat în folosință Punctul de trecere a frontierei de stat


Punctul de trecere a frontierei de stat va fi dat în folosinţă după îndeplinirea de către administratorul imobilului a tuturor obligaţiilor prevăzute de lege pentru desfăşurarea activităţii specifice în punct. Acestea sunt următoarele: după realizarea infrastructurii şi a utilităţilor necesare cu scopul desfăşurării în bune condiţii a controlului de frontieră, în conformitate cu normele şi standardele în vigoare, dar şi după asigurarea personalului necesar de către toate autorităţile prevăzute la art. 12 din OUG nr. 105/2001 cu privire la frontiera de stat a României.

Administratorul imobilulu asigură spaţiile şi utilităţile necesare pentru desfăşurarea activităţilor de control la trecerea frontierei de stat. Administratorul imobilului în care va funcţiona punctul de trecere a frontierei este operatorul privat RO-RO Trans Frontalier SRL. Posturile necesare efectuării controlului la frontiera de stat vor fi făcute prin suplimentarea numărului de posturi aprobat Poliţiei de Frontieră Române, din numărul total de posturi aprobat Ministerului Afacerilor Interne.

Guvernul a mai aprobat o Hotărâre cu privire la actualizarea valorii de inventar pentru două imobile aflate în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, ca urmare a reevaluării, comasarea acestora într-un singur imobil cu număr M.F. 35328, dar şi trecerea unor construcţii din imobilul rezultat în urma comasării din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia, cu scopul scoaterii din funcţiune şi casării, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel