Cioloș, despre alegerile parlamentare: Au fost presiuni. Ar trebui o dată fixă
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Guvernul a stabilit data alegerilor parlamentare - 11 decembrie. Este vorba despre o Hotărâre de Guvern care a fost aprobată miercuri.

Dacian Cioloș, invitat la TVR 1, a spus că ar trebui ca data alegerilor parlamentare să fie o dată fixă.

"Decizia privind data alegerile am luat-o conform Constituţiei şi legilor. Data de 27 noiembrie nu era legală, constituţională - legea prevede că alegerile organizate în aşa fel încât începerea mandatului să nu aibă loc înainte de finalizarea mandatului Parlamentului actual; mandatul ar trebui să înceapă pe 20 decembrie cel mai devreme.
Primul weekend după 30 noiembrie ar fi fost 4 decembrie - în niciun caz 27 noiembrie. Dacă preşedintele ar fi convocat Parlamentul nu mai târziu de 20 de zile de la data alegerilor, am fi intrat peste mandatul Parlamentului actual. 1 decembrie pică într-o joi, multă lume face acel faimos pod, ar avea 4-5 zile libere când o mare parte pleacă", a zis premierul.

[citeste si]

"Am mers către 11 decembrie. Data trecută alegerile au avut loc în 9 decembrie, nu e o mare diferenţă. Există riscul ca în felul acesta să mergem mai încolo cu alegerile. Ar trebui o dată fixă şi un reper fix în Constituţie pentru a evita aceste calcule şi aceste artificii. Noi o să ne facem treaba inclusiv pe buget; vom vedea dacă îl vom adopta în guvern sau nu. Pe noi au fost presiuni pentru a face tot felul de artificii pentru a aduce alegerile mai înspre toamnă; nu aşa se fac lucrurile", a mai zis Dacian Cioloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel