Cinci greșeli pe care le faci la prepararea cafelei. Dacă respecți aceste reguli îți va ieși la fel de bună ca cea de la cafeneaua preferată
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cinci greșeli pe care le faci la prepararea cafelei. Dacă respecți aceste reguli îți va ieși la fel de bună ca cea de la cafeneaua preferată / Foto: Pixabay, de Elias Shariff Falla Mardini
Cinci greșeli pe care le faci la prepararea cafelei. Dacă respecți aceste reguli îți va ieși la fel de bună ca cea de la cafeneaua preferată / Foto: Pixabay, de Elias Shariff Falla Mardini
Află în articol care sunt cele mai comune 5 greșeli pe care le fac oamenii la prepararea cafelei.

În al doilea trimestru al anului 2022, germanii au băut în medie aproape patru căni de cafea pe zi, stabilind un nou record, conform Asociației Germane a Cafelei. Tendința ascendentă a consumului de cafea continuă. Nu e de mirare, pentru că se crede că o băutură fierbinte are un efect pozitiv asupra sănătății, scrie aussiedlerbote.de. Să aruncăm însă o privire asupra celor 5 greșeli frecvente pe care le fac oamenii atunci când prepară cafeaua. 

5 greșeli la prepararea cafelei 

Ceea ce mulți nu știu este că există multe greșeli care pot fi făcute la prepararea cafelei pot strica gustul acestei băuturi sau chiar o pot face de nebăut. Pot fi evitate cu ușurință dacă țineți cont de câteva nuanțe.

O regulă importantă se aplică chiar înainte de a face cafeaua. Depozitarea corectă a cafelei măcinate joacă un rol important în aroma acesteia. Există multe specificații diferite pentru depozitarea corectă. Cu toate acestea, conform Öko-Test, cafeaua măcinată nu trebuie refrigerată, așa cum se recomandă adesea. Dacă cafeaua nu este închisă ermetic, va absorbi rapid aromele altor alimente din frigider.

Prin urmare, cel mai bine este să păstrați cafeaua măcinată în ambalajul original, la temperatura camerei, într-un recipient uscat, ferit de lumină și aer, înainte de preparare. În general, cafeaua măcinată nu trebuie păstrată prea mult timp în ambalaje deschise. Acest lucru poate duce la pierderea aromei și chiar la amărăciune.

Apa greșită

Apa joacă, de asemenea, un rol important în calitatea cafelei. Chiar și aici pot fi făcute greșeli. Trebuie să ai grijă ca apa folosită să nu fie nici prea tare, nici prea moale. Apa prea tare poate afecta negativ gustul cafelei. Dacă este necesar, se recomandă să folosiți apă fiartă sau minerală.

Cu toate acestea, apa nu trebuie să fie nici prea moale, deoarece aceasta poate spăla literalmente aroma cafelei măcinate, iar cafeaua își va pierde în cele din urmă aroma și va deveni neutră șa gust.

Prepararea cafelei la un nivel greșit de prăjire este o greșeală pe care o face aproape toată lumea. Dacă cafeaua ta nu are gust de cafeneaua ta preferată la colț, ar putea fi și din cauza modului în care este făcută. Indiferent dacă utilizați un aparat cu filtru, o presă franceză sau un espressor pentru a vă prepara cafeaua, trebuie să aveți grijă la cât de prăjită este cafeaua, potrivit revistei Röstfrisch.

În general, boabele de cafea de culoare deschisă sunt mai potrivite pentru cafeaua la filtru sau pentru prepararea cafelei cu o presă franceză. De obicei, numai boabele Arabica sunt folosite pentru prăjirea ușoară.

Ai grijă la măcinarea boabelor de cafea

Acordați o atenție deosebită gradului de măcinare a boabelor. Iubitorii de cafea adesea nu doresc să depună mult efort pentru a pregăti cafeaua, iar dimineața trebuie să o facă adesea rapid. Din acest motiv, mulți sunt tentați să macine boabele pentru cafea la filtru în prealabil. Dar, ca multe alte alimente, cafeaua are cel mai bun gust când este proaspăt preparată.

Prin urmare, este recomandată măcinarea boabelor de cafea chiar înainte de preparare, astfel încât cafeaua să aibă timp să-și dezvolte pe deplin aroma. Dacă boabele de cafea sunt măcinate în avans, își pierd rapid aroma și, în consecință, gustul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel