Cel puţin 11 morţi, după un accident pe un râu din Peru
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Cel puţin 11 persoane au murit în Peru după ce două ambarcaţiuni s-au ciocnit pe un râu din Amazonia. 

"Deocamdată, există un număr necunoscut de dispăruţi, precum şi 11 morţi şi şase răniţi", a precizat Institutul naţional de protecţie civilă din Peru într-un comunicat.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 05.30 (10.30 GMT) pe fluviul Huallaga, atunci când o ambarcaţiune care naviga spre oraşul Yurimaguas şi care transporta un număr nestabilit de pasageri a lovit, în plină ceaţă matinală, o altă ambarcaţiune transportând mărfuri, potrivit informaţiilor difuzate de postul naţional TV Peru.

Familii întregi, printre care aproximativ 20 de copii, călătoreau la bordul vasului accidentat, potrivit supravieţuitorilor.

Cel puţin patru copiii au reuşit să înoate până la malul fluviului, a informat presa locală, citată de Agerpres.

Pe 28 august, accident groaznic cu un autocar. S-a prăbuşit în prăpastie 

Cel puţin 16 persoane au murit în Peru după autobuzul în care se aflau a ieşit de pe şosea şi a căzut într-o prăpastie de 200 de metri, a anunţat poliţia, citată de media locale, potrivit DPA, scrie Agerpres. 

Autobuzul, care circula pe ruta montană Cotabambas-Cusco, transporta muncitori de la mina de cupru Las Bambas, a relatat vineri postul de televiziune RPP Noticias.
Las Bambas este unul dintre cele mai mari proiecte miniere din Peru. Compania chinezo-australiană MMG extrage de acolo aproape 400.000 de tone de cupru rafinat în fiecare an.

Mineritul este un pilon esenţial al economiei din Peru. Cauza accidentului nu se cunoaşte deocamdată. Accidentele de autobuz grave sunt frecvente pe drumurile montane din Peru şi din alte ţări din Anzi.

Ministrul de externe din Peru a demisionat din cauza unor declaraţii despre terorism

Ministrul de externe peruan, Hector Bejar, a demisionat după ce ar fi afirmat la începutul acestui an că mişcarea rebelă Sendero Luminoso din Peru a fost creată cu ajutor din partea agenţiei americane de informaţii externe, CIA, informează DPA, scrie Agerpres. 

Preşedintele Pedro Castillo a acceptat demisia lui Bejar, a relatat marţi agenţia de ştiri Agencia Andina. Declaraţiile ministrului de externe făcute în februarie au fost dezaprobate pe scară largă şi au dus la apeluri pentru ca acesta să părăsească funcţia.

Conflictul dintre gherilele de stânga ale grupării Sendero Luminoso şi forţele de securitate a făcut aproape 70.000 de victime în Peru între 1980 şi 2000. Grupuri disidente ale Sendero Luminoso sunt încă active în interiorul ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel