Cehia, Slovacia, Malta şi România, cea mai ridicată rată a angajării pentru persoanele născute în afara UE
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Rata angajării în Uniunea Europeană a persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 şi 64 de ani varia anul trecut de la 65% în rândul celor născuţi în afara blocului comunitar, până la 74% în rândul populaţiei autohtone şi 77% la cei născuţi în alt stat membru al UE, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre ale UE, în 2018 cea mai ridicată rată a angajării pentru persoanele născute în alt stat membru al UE se înregistra în Marea Britanie (86%), Portugalia (84%), Suedia (83%), Malta (81%) şi Germania (80%). De asemenea, în rândul populaţiei autohtone, cea mai ridicată rată a angajării era anul trecut în Suedia (87%), Germania şi Olanda (ambele cu 82%), Estonia (81%) şi Danemarca (80%) iar în rândul celor născuţi în afara blocului comunitar, cea mai ridicată rată a angajării era în Cehia (84%), Slovacia (81%), Malta (80%), România (78%), Polonia (77%) şi Portugalia (76%).

În contrast, Grecia înregistra cea mai scăzută rată a angajării pentru persoanele născute în alt stat membru al UE (55%) şi pentru populaţia autohtonă (60%), în timp ce Belgia avea cea mai scăzută rată a angajării pentru persoanele născute în afara UE (54%).

Vezi și: Omul de afaceri Gruia Stoica aduce China mai aproape de România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel