Ce planuri are Zelenski cu teritoriul ocupat în regiunea Kursk
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Volodimir Zelenski și-a prezentat planurile pentru teritoriul pe care forțele Ucrainei l-au capturat în interiorul Rusiei.

Zelenski a spus că Ucraina va păstra teritoriul ocupat din Kursk pe termen nelimitat, după atacul surpriză lansat la începutul lunii august, scrie Sky News.

Kievul pretinde că controlează acum aproximativ 1.300 km pătrați și a luat sute de prizonieri de război.

„Nu avem nevoie de pământul lor. Nu vrem să aducem acolo modul nostru de viață ucrainean“, a spus Zelenski pentru NBC News în timpul primului său interviu față în față de la ofensivă.

În schimb, Ucraina va „deține” teritoriul ca parte cheie a „planului de victorie” al președintelui VolodimiR Zelenski de a pune capăt războiului.

„Deocamdată, avem nevoie de el”, a spus el despre Kursk, adăugând că va prezenta propunerea de a grăbi sfârşitul războiului partenerilor internaţionali precum SUA – unde urmează să meargă la sfârşitul acestei luni.

În timpul interviului, președintele Volodimir Zelenski a refuzat să excludă ocuparea mai multor teritorii. De la incursiunea de la Kursk, Ucraina a avut cel puțin un atac transfrontalier respins de Rusia.

Președintele Ucrainei s-a întâlnit la Kiev cu Rafael Mariano Grossi, șeful nuclear al ONU

Președintele Ucrainean Volodimir Zelenski a postat un videoclip cu întâlnirea sa cu șeful nuclear al ONU, Rafael Mariano Grossi, ieri, la Kiev.

Grossi, directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, s-a întâlnit cu președintele ucrainean înaintea vizitei sale la centrala electrică Zaporizhzhia, unde a spus că situația este „foarte fragilă”.

„Stația este din nou pe punctul de a fi pe cale de întrerupere. În trecut au mai fost opt astfel de situații. O întrerupere [înseamnă] lipsă de energie; fără curent, fără răcire. Fără răcire înseamnă că se poate produce un dezastru.” a spus el reporterilor înainte de întâlnire.

Zelenski a spus că discuțiile sale cu dl Grossi s-au concentrat „pe problema consolidării securității nucleare în Ucraina, asigurând monitorizarea constantă nu numai a stării centralelor nucleare (centrale nucleare), ci și a substațiilor care sunt critice pentru funcționarea lor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel