UMF ”Grigore T. Popa” Iași anunță moartea fulgerătoare a prof. dr. Gabriela Ștefănescu. ”Devastat de durere, sperând că așa ceva nu s-a întâmplat...”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
A murit prof. dr. Gabriela Ștefănescu, la vârsta de doar 56 de ani, și a lăsat în urmă o familie minunată și o comunitate îndoliată. 

”Cu profundă tristețe, conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași își exprimă regretul pentru dispariția fulgerătoare a doamnei Prof. Univ. Dr. Gabriela Ștefănescu.

Medic de excepție, profesor devotat și 8 ani prodecan al Facultății de Medicină, doamna profesor a lăsat o amintire de neșters în comunitatea noastră academică și medicală.

Suntem alături de familia îndurerată în aceste momente dificile. Dumnezeu să o odihnească în pace!” a scris Universitatea pe Facebook. 

Reacțiile curg din momentul anunțului, făcut în urmă cu doar câteva minute: 

Odihnă în liniște și pace! Un cadru didactic dedicat și de la care am avut cu toții de învățat!

Condoleanțe familiei și colegilor, tuturor celor care au prețuit munca ei și pe Omul care a fost Gabi…

Dumnezeu să o odihnească în pace și să-i primească sufletul în Împărăția Sa! Sincere condoleanțe familiei greu încercate!

Dumnezeu s-o odihnească! Sincere condoleanțe familiei!

Institutul de Gastroenterologie: A plecat în mod neașteptat

”Colectivul Institutului de Gastroenterologie din cadrul Spitalului ”Sf. Spiridon” din Iași, devastat de durere și încă sperând că așa ceva nu este real, vă anunță că draga noastră colegă Prof. Dr. Gabriela Ștefănescu a plecat în mod neașteptat mai aproape de alte dimensiuni în data de 14 septembrie 2024. 

Doamna Prof. Univ. Dr. Gabriela Ștefănescu era medic primar gastroenterolog, profesor universitar, Prodecan timp de opt ani și mai mult decât atât, era o mamă, soție și o fiică exemplară, care putea oricând ”muta munții din loc” pentru cei de lângă ea, dar și mai special pentru un om străin aflat în nevoie.

Absolventă eminentă a liceului ”Ștefan cel Mare” din Suceava, venită la Iași pentru a-și urma visul de a deveni medic, reușește prin concurs de rezidențiat să obțină una din cele mai râvnite specialități – gastroenterologia. Îmbrățișează și cariera universitară. Devine doctor în științe medicale. Parcurge toate etapele unei cariere universitare de succes, ajunge profesor universitar în anul 2023.

Și-a iubit familia, a fost o mamă și o soție dedicată. A iubit viața și a inspirat bucurie și pofta de a trăi tuturor celor din jur. Mereu zâmbitoare, cu gropițe în obraji pe fața ei frumoasă, aducea liniște și calm în situații dificile. Și-a iubit și colegii pe care i-a întâmpinat mereu cu dorința de a ajuta, perseverentă și o ținută profesională rar întâlnite. Și-a iubit pacienții pe care i-a îngrijit până în ultima zi a vieții sale.

Atât în Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie cât și în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa, Gabriela Ștefănescu a strâns în jurul ei oameni, colegi, prieteni, și echipe cu un spirit prietenos dar serios, iubitor dar responsabil, relaxat dar tenace reușind să creeze mereu un climat de eficiență și înaltă ținută profesională pe care ne bazăm cu toții moment de moment.

Gabriela Ștefănescu își lasă în urmă fiul, dr. Bogdan Ștefănescu pe care tocmai ce l-am îmbrățișat drept coleg în comunitatea medicală ieșeană, soțul, prof. univ. dr. Cristinel Ștefănescu – respectat membru al comunității academice medicale din Iași, și un grup numeros de colegi care sunt astăzi mai săraci emoțional, mai triști, și care cu siguranță au pierdut un reper de profesionalism, de încredere și de omenie.

Personalitatea Doamnei Prof. Univ. Dr. Gabriela Ștefănescu ne obligă ca moment de moment să o purtăm în amintire drept model profesional și modul de viață, iar toate momentele care ne leagă de dumneaei ne obligă să îi celebrăm viața cu prietenie, respect și permanentă amintire.

Durerea a zguduit pe toți cei care am cunoscut-o, întreaga comunitate de gastroenterologie și hepatologie regretă profund ca nu a avut mai mult timp și poate nu și-a putut exprima suficient prețuirea pentru personalitatea specială a doamnei doctor Gabriela Ștefănescu. Suntem alături de familie în aceste momente tragice.

Gabi, te iubim!”, a transmis colectivul Institutului de Gastroenterologie din cadrul Spitalului ”Sf. Spiridon” din Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel