Școli evacuate în orașul vizat de mesajele antiimigrați ale lui Trump
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Mai multe școli din orașul Springfield (Ohio) au fost evacuate din cauza criticilor aduse de Donald Trump la adresa migranților.

Autoritățile din orașul american Springfield (Ohio) au anunțat că au ordonat vineri evacuarea mai multor școli în contextul criticilor nefondate ale lui Donald Trump împotriva migranților haitieni din această comunitate, relatează AFP, scrie Agerpres.

Micul oraș din statul aflat în nord-estul SUA este de luni în centrul unei polemici aprinse, lansată de dreapta radicală și alimentată de Donald Trump, care susține în mod fals că migranții haitieni atacă pisici sau câini pentru a-i mânca.

Deși poliția locală a dezmințit categoric această teză, precum și numeroase media, între care și AFP, care verifică informațiile, candidatul republican a repetat-o de mai multe ori de marți, când a difuzat-o în cadrul dezbaterii televizate cu rivala sa Kamala Harris.

Două școli primare au fost evacuate, iar un colegiu închis, au indicat responsabili din Springfield într-un comunicat difuzat către mai multe media. Cu o zi în urmă, primăria din oraș fusese evacuată după o alertă cu bombă.

Poliția federală anchetează de asemenea amenințări proferate joi seara împotriva unui cămin haitian din oraș, a indicat directorul centrului, Viles Dorsainvil, menționând insulte și apeluri ”de a se căra” din comunitate.

Citește și: Trump a anunţat că refuză o altă dezbatere cu Harris

Afirmațiile, departe de a fi retrase

În pofida caracterului foarte puțin credibil al zvonului, Donald Trump și apropiații săi nu au arătat până acum nicio voință de a reveni asupra afirmațiilor lor.

În cursul unui miting joi în Arizona, stat american situat la frontiera cu Mexicul, miliardarul de 78 de ani a continuat să se refere la această afirmație mincinoasă și rasistă.

”Era o comunitate magnifică, este oribil ceea ce se petrece”, a declarat el în fața mulțimii, evocând de asemenea, fără probe, cazul unor migranți care ar ataca ”gâște” și ar ”viola fetițe americane”.

Unii dintre susținătorii săi au fost văzuți la acest miting de campanie purtând pancarte cu un Donald Trump care ține în brațe două pisici, imagini generate prin inteligența artificială.

Coechipierul J.D. Vance, senator de Ohio, a dat asigurări la rândul său vineri pe platforma X că orașul Springfield se confruntă cu o ”înmulțire considerabilă a bolilor transmisibile și a criminalității”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel