![Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay](https://media.dcnews.ro/image/202107/w670/castraveti-marinati--reteta--ies-crocanti-si-gustosi_53469200.jpg)
Ingrediente
2 linguri sare
5 linguri zahăr
1-2 lingurițe sare de lămâie
castraveți
frunze de coacăz
mărar
foi de dafin
boabe de piper negru
frunze de hrean
usturoi
Cum se prepară
Punem condimentele, în borcan, așezăm castraveții iar pe deasupra turnăm apă clocotită. Lăsăm castraveții în borcane, timp de 10 minute, pe urmă îi scurgem de apă, potrivit suntgospodina.ro. Turnăm iar apa clocotită în borcane și le lăsăm 15 minute. După acest interval de timp, scurgem apa din borcane și o punem la fiert. Adăugăm sarea, zahărul, sarea de lămâie și amestecăm. Turnăm marinada în borcane și le închidem ermetic.
Vezi și: Nu arunca apa în care ai fiert orezul. Ce poți face cu ea. Este un real ajutor
Ce fel de sare se pune la murături. Gospodinele trebuie să știe!
Castraveți murați cu ceapă la borcan
Ingrediente
- un kg castraveţi de grădină
- 2 cepe
- 1 1/2 linguri sare
- 200 g zahăr pudră
- 120 ml oţet de mere
- 250 ml oţet din vin alb
- 1/2 linguriţă boabe de muştar
Cum se prepară
Se spală şi se taie castraveţii felii subţiri și se amestecă cu sare şi se lasă să stea 90 de minute la frigider, potrivit retetepractice.ro. Apoi, se pun castraveţii într-o strecurătoare şi se trec sub un jet de apă rece. Se scurg bine şi se pun într-un vas cu ceapă tăiată peştişori. Se repartizează în borcane.
Zahărul, cele două tipuri de oţet şi boabele de muştar se clocotesc şi apoi se toarnă peste castraveţi. Se pun capace şi se întorc cu gura în jos. Sunt buni pentru consum după 12 ore sau se pot conserva mai mult timp.
Vezi și: Cum păstrezi usturoiul pentru mult timp. Metoda corectă
Nu arunca apa în care ai fiert cartofii! Ce poți face cu ea. Te ajută mult
TRUCURI
1. Pentru a evita înmuierea murăturilor, nu folosiţi niciodată sare iodata.
2. Capacul borcanului trebuie să fie perfect etanş, pentru a nu pătrunde aer.
3. Legumele tăiate nu trebuie îndesate puternic, pentru a evita fermentarea lor.
Vezi și: Chifteluțe pufoase turcești. Rețeta savuroasă. O vei repeta!
Ce se întâmplă dacă bei apă cu miere pe stomacul gol. Efecte extraordinare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Știrea zilei e despre Carmen Brumă. Nimeni din presă n-a scris despre asta!
- Noi informații despre problemele navei spațiale Starliner. Ce au descoperit inginerii
- Diferența dintre Ambulanță și SMURD. Când și unde intervine fiecare. Raed Arafat, explicații din sistem/ VIDEO
- Motivul crimei de la Brăila. Ipotezele luate în calcul de anchetatori
- BANCUL ZILEI: Între vecini, la Vaslui
- Ciolacu, replică pentru Geoană: E de noaptea minții! / video
- Victorie de etapă pentru investitorul Alin Bucur. Plaja Caelia a primit „undă verde“ de la Tribunalul Constanța
- „Cazul Lasconi” se repetă în familia lui Elon Musk. Miliardarul se laudă că a dezmoștenit-o pe fiica lui trans și a declarat-o moartă. Aceasta a ripostat în presă
- Reacția unui profesor după ce un coleg a venit în fustă: Să încercăm să înțelegem de ce e supărată lumea pentru cum se îmbracă Nae la facultate
- Continuă coaliția PSD - PNL după alegeri? Alina Gorghiu: Sper să nu se supere nimeni că îndrăznesc să am această opinie / video