Data actualizării:
Data publicării:

Castraveți marinați, rețeta. Ies crocanți și gustoși

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Cu această rețetă, castraveții marinați vor fi absolut delicioși. Se pun foarte ușor la borcan și ies crocanți.

Ingrediente

2 linguri sare
5 linguri zahăr
1-2 lingurițe sare de lămâie
castraveți
frunze de coacăz
mărar
foi de dafin
boabe de piper negru
frunze de hrean
usturoi

Cum se prepară

Punem condimentele, în borcan, așezăm castraveții iar pe deasupra turnăm apă clocotită. Lăsăm castraveții în borcane, timp de 10 minute, pe urmă îi scurgem de apă, potrivit suntgospodina.ro. Turnăm iar apa clocotită în borcane și le lăsăm 15 minute. După acest interval de timp, scurgem apa din borcane și o punem la fiert. Adăugăm sarea, zahărul, sarea de lămâie și amestecăm. Turnăm marinada în borcane și le închidem ermetic.

Vezi și: Nu arunca apa în care ai fiert orezul. Ce poți face cu ea. Este un real ajutor

Ce fel de sare se pune la murături. Gospodinele trebuie să știe!

Castraveți murați cu ceapă la borcan

Ingrediente

- un kg castraveţi de grădină
- 2 cepe
- 1 1/2 linguri sare
- 200 g zahăr pudră
- 120 ml oţet de mere
- 250 ml oţet din vin alb
- 1/2 linguriţă boabe de muştar

Cum se prepară

Se spală şi se taie castraveţii felii subţiri și se amestecă cu sare şi se lasă să stea 90 de minute la frigider, potrivit retetepractice.ro. Apoi, se pun castraveţii într-o strecurătoare şi se trec sub un jet de apă rece. Se scurg bine şi se pun într-un vas cu ceapă tăiată peştişori. Se repartizează în borcane.

Zahărul, cele două tipuri de oţet şi boabele de muştar se clocotesc şi apoi se toarnă peste castraveţi. Se pun capace şi se întorc cu gura în jos. Sunt buni pentru consum după 12 ore sau se pot conserva mai mult timp.

Vezi și: Cum păstrezi usturoiul pentru mult timp. Metoda corectă

Nu arunca apa în care ai fiert cartofii! Ce poți face cu ea. Te ajută mult

TRUCURI

1. Pentru a evita înmuierea murăturilor, nu folosiţi niciodată sare iodata.

2. Capacul borcanului trebuie să fie perfect etanş, pentru a nu pătrunde aer.

3. Legumele tăiate nu trebuie îndesate puternic, pentru a evita fermentarea lor.

Vezi și: Chifteluțe pufoase turcești. Rețeta savuroasă. O vei repeta!

Ce se întâmplă dacă bei apă cu miere pe stomacul gol. Efecte extraordinare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel