Brăila. Expoziţie excepțională de mărci poștale
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv
O expoziţie de mărci poştale care datează din perioada 1910-1920 a fost organizată, vineri, la Muzeul Brăilei 'Carol I', pentru a sărbători împlinirea a 651 de ani de atestare documentară a Brăilei.

 Intitulată 'Circulaţia mărcilor poştale, locale şi fiscale în perioada 1910-1920', colecţia îi aparţine colecţionarului ing. Viorel Popescu, care a ţinut să marcheze astfel sărbătorirea Zilei municipiului la 651 de ani de la atestarea sa documentară (20 ianuarie 1368 - 20 ianuarie 2019. Expoziţia cuprinde mărci poştale şi semipoştale româneşti, care au circulat în perioada 1910 - 1920, mărci poştale emise de poşta bulgară, poşta militară germană (1917-1918), poşta militară austriacă (1917 - 1918), timbre fiscale, între care Timbrul teatrului, Asigurări muncitoreşti, Casa Corpului Didactic, timbre fiscale locale cu taxe comunale instituite în Brăila, Sibiu, Timişoara, mărci poştale.

Ce timbre se pot achiziționa

Începând de anul trecut, cu ocazia jubileului 'Brăila, 650 ani de atestare documentară', Romfilatelia a emis mai mult mărci poştale, care sunt disponibile în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online http://romfilatelia.ro/store/. Au fost emise un timbru cu valoare nominală de 2,20 lei, pe care este ilustrat Ceasul baroc din centrul istoric al Brăilei, monument realizat în anul 1909 de Carol Sakar, unul de 3,50 lei, pe care este ilustrată Catedrala 'Naşterea Domnului', unul de 4 lei, cu Fântâna cinetică, unul de 4,50 lei, cu Teatrul 'Maria Filotti' din Brăila şi unul de 15 lei, pe care este ilustrată Casa memorială 'Panait Istrati', care face parte din patrimoniul Muzeului Brăilei 'Carol I'. 

VEZI ȘI:

Timbru poștal dedicat preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene

Regele Mihai I, timbre. Poşta Moldovei, gest emoționant


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel