Boris Becker: Tenisul mondial are nevoie de Simona Halep
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru
Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru
Boris Becker, fostul mare jucător german, a participat la premiera filmului documentar "Nasty" la București, marți, și a afirmat că tenisul mondial are nevoie de Simona Halep, evidențiind că ea este o campioană care trebuie să-și încheie cariera pe teren.            

"Mă bucur că Simona a revenit, că a ieşit cu bine din această întâmplare, că poate juca tenis din nou. Cred că tenisul mondial are nevoie de Simona Halep. Mi-a plăcut să o văd la Miami şi cred că o vom vedea şi la Madrid. Este o jucătoare de top şi este normal să îşi încheie cariera pe terenul de tenis. Şi mă bucur că ea îşi doreşte să facă asta", a spus el.

Când a fost întrebat dacă Simona Halep mai poate câştiga un titlu de Grand Slam, Boris Becker a răspuns: "Nu ştiu, este un drum lung pe care îl are de parcurs pentru a reveni. Eu îi doresc toate cele bune. Sigur că acum le avem pe Sabalenka, pe Iga Swiatek, pe Coco Gauff şi alte jucătoare tinere de valoare, însă Simona este o campioană. În acelaşi timp trebuie să îi dăm timp pentru a reveni la forma de dinainte".

Primul meci al Simonei Halep în circuitul profesionist după ce i s-a redus sancțiunea în cazul de dopaj

Pe 20 martie, Simona Halep a pierdut în fața spaniolei Paula Badosa cu scorul de 1-6, 6-4, 6-3, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida). Acesta a fost primul ei meci în circuitul profesionist după ce i s-a redus sancțiunea în cazul de dopaj.

Pe 12 septembrie 2023, Simona Halep a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj din partea Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA), ca urmare a două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP). În data de 5 martie, TAS a hotărât în unanimitate că perioada inițială de patru ani de ineligibilitate, impusă de tribunalul independent al ITF, să fie redusă la nouă luni, începând din 7 octombrie 2022 (data suspendării provizorii), perioadă care s-a încheiat pe 6 iulie 2023, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel