Djokovic, după maratonul cu Prizmic: Parcă m-am confruntat cu mine însumi
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Novak Djokovic, campionul en-titre al Australian Open, a câștigat cel mai lung meci din primul tur al unui Grand Slam, după ce a fost pus la încercare de calificatul Dino Prizmic.

Sârbul, care vizează un al 11-lea titlu masculin, ceea ce ar fi record, a avut nevoie de patru ore și un minut pentru a învinge croatul de 18 ani cu 6-2 6-7 (5-7) 6-3 6-4, conform BBC Sport. Prizmic, care a jucat primul său meci de Grand Slam, a salvat șase mingi de meci înainte ca Djokovic să își asigure victoria.

“M-a făcut să lupt pentru victorie,” a spus Djokovic într-un interviu pe teren. În vârstă de 36 de ani, care își propune un al 25-lea titlu de Grand Slam la simplu, record, „Nole” se va confrunta cu Alexei Popyrin sau Marc Polmans în turul doi.

Meciul a depășit cel mai lung al lui Djokovic din primul tur al unui turneu major, care a fost o confruntare de trei ore și 57 de minute cu Gael Monfils la US Open în 2005.

“El merită toate aplauzele. Este un jucător uimitor, s-a descurcat incredibil de bine pe teren. Acesta este momentul lui,” a spus Djokovic. "Ar fi putut fi cu ușurință meciul lui. A arătat o mentalitate și o rezistență grozave. Cu siguranță vreau să fiu în colțul lui. Așa că sper că mă va invita, pentru că va face niște lucruri mari în cariera lui, asta e sigur.”

Cap de serie numărul cinci, Andrey Rublev a supraviețuit unei reveniri din partea lui Thiago Seyboth Wild, numărul 78 mondial, pentru a câștiga un thriller în cinci seturi cu 7-5 6-4 3-6 4-6 7-6 (10-6), în timp ce Marin Cilic, finalist în 2018, a pierdut cu 6-1 2-6 6-2 7-5 în fața ungarului Fabian Marozsan.

Fostul semifinalist Matteo Berrettini s-a retras înainte de meciul său din primul tur cu Stefanos Tsitsipas din cauza unei accidentări la picior, ceea ce înseamnă că grecul, cap de serie numărul șapte, îl va întâlni pe belgianul Zizou Bergs.

Australian Open a fost prelungit la 15 zile anul acesta într-o încercare a organizatorilor de a evita finalurile târzii - cu aceasta fiind prima sa pornire de duminică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel