Barack Obama a răbufnit la adresa Rusiei: "Nu puteți continua să …”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele SUA Barack Obama a răbufnit, vineri, la adresa Rusiei, din cauza sprijinului pe care Moscova îl acordă în Siria regimului lui Bashar al-Assad. Liderul de la Casa Albă este de părere  că strategia Kremlinului în Siria este una "sortită eșecului".

"Rusia împărtășește angajamentul nostru de a lupta împotriva extremismului violent", a afirmat Barack Obama, la o întâlnire cu militari americani la baza Fort Meade (Maryland, estul Statelor Unite), organizată pentru a comemora victimele atacurilor din 11 septembrie 2001.

"Dacă sunt dispuși să lucreze cu noi și cu cele 60 de țări ale coaliției, atunci există posibilitatea unui acord politic de tranziție", a continuat președintele Statelor Unite ale Americii.

"Vestea proastă este că Rusia continuă să creadă că Assad este cineva care merită să fie sprijinit", a adăugat Barack Obama, promițând să transmită un mesaj clar Rusiei: "Nu puteți continua să aplicați o strategie ce este sortită eșecului".

Liderul sirian este "distrugătorul poporului său", a acuzat liderul de la Casa Albă, subliniind că Bashar al-Assad și-a transformat țara într-o zonă ce atrage "jihadiștii din întreaga regiune", potrivit antena3.ro.

Citește și: Președintele și-a numit fiica în funcția de vicepremier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel