Un rus a fost arestat după ce doi soldați ucraineni au fost înjunghiați mortal în Germania
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Un rus a fost arestat după ce a înjunghiat mortal doi ucraineni în sudul Germaniei.

Cei doi ucraineni au fost uciși într-un centru comercial din satul Murnau din Bavaria.

Aveau 23 și 36 de ani și locuiau în comitatul Garmisch-Partenkirchen din sudul Germaniei.

La scurt timp după crimele de sâmbătă seara, poliția a arestat un rus în vârstă de 57 de ani, suspectat de crimă, a relatat agenția germană de presă DPA.

Numele victimelor și al suspectului nu au fost făcute publice, în conformitate cu normele germane de confidențialitate. Nu este clar dacă cei trei bărbați se cunoșteau între ei. Potrivit anchetatorilor, nu e deocamdată clar motivul dublei crime, scrie Bild.

Peste un milion de refugiați ucraineni au venit în Germania după ce Rusia a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei în 2022.

Clanța de la ușă era încă pătată cu sângele victimelor sale

Cei doi erau militari ucraineni care suferiseră răni în confruntările cu forțele armate ruse și se aflau în Bavaria pentru a primi tratament medical de recuperare. Această informație a fost făcută publică de către Ministerul de Externe din Kiev. Dmitro Kuleba, ministrul de externe, a exprimat recunoștință anchetatorilor germani pentru arestarea rapidă a autorului crimelor.

Ministrul a ordonat ca diplomații ucraineni din Germania să urmărească în mod special cazul și "să fie în contact permanent cu agențiile germane de aplicare a legii, astfel încât ucigașul să fie pedepsit în cea mai mare măsură a legii".

Individul suspectat a fost reținut în locuința sa, situată în imediata vecinătate unde a avut loc crima. Pe drumul către apartamentul său, a lăsat în urmă o urmă de sânge. Chiar și clanța de la ușă era încă pătată cu sângele victimelor sale atunci când autoritățile au ajuns la fața locului, susține Bild.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel