Acțiunile companiei Tesla au crescut după un posibil acord în China
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Au crescut acțiunile companiei Tesla.

Acțiunile companiei Tesla au crescut după ce s-a raportat că firma a depășit un important obstacol de reglementare în China prin parteneriatul cu Baidu, o companie chinezească.

Rapoartele au apărut după ce directorul executiv Elon Musk a făcut o vizită surpriză pentru a se întâlni cu numărul doi în conducerea Chinei, premierul Li Qiang.

Acordul cu Baidu îl aduce pe Musk cu un pas mai aproape de implementarea tehnologiei de conducere autonomă a Tesla în China.

Analistul Daniel Ives de la firma de investiții Wedbush a declarat că acesta a fost „un moment decisiv”.

Concurență masivă și cerere mai slabă

Ives a declarat că Tesla se confruntă cu „o concurență masivă pe piața internă a vehiculelor electrice în China, împreună cu o cerere mai slabă”, dar că „povestea de evaluare pe termen lung a companiei” depinde de obținerea aprobării pentru conducerea complet autonomă.

Autorizația actuală îi permite să vândă părți ale tehnologiei sale de conducere autonomă în China, cum ar fi parcarea asistată, dar tehnologia autonomă completă va necesita o aprobare ulterioară.

Prețul acțiunilor Tesla a urcat cu aproape 12% la deschiderea piețelor din SUA și înseamnă că acțiunile au recuperat o parte din valoarea pierdută de la începutul anului, prețul scăzând cu peste un sfert din ianuarie.

O parte din motivul pentru care analiștii cred că Tesla are nevoie de aprobare în China este pentru că performanțele sale în alte părți au slăbit, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel