Ancheta care dinamitează alegerile din Austria. Jubilează Karl Nehammer?
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
REUTERS/Leonhard Foeger
REUTERS/Leonhard Foeger
O anchetă anunțată astăzi în Austria ar putea schimba soarta alegerilor. 

Luni, Parchetul din Viena a anunțat deschidere unei anchete. Acuzațiile sunt de corupție și-l vizează, în principal, pe liderului dreptei naţionaliste austriece, Herbert Kickl.

Ancheta vine cu doar câteva luni înainte de alegerile generale. Contextul electoral este important: partidul său este favorit, devansându-i pe conservatorii cancelarului Karl Nehammer, arată AFP. 

Aceste anchete vizează mai mulţi lideri ai Partidului Austriac al Libertăţii (FPÖ) pentru fapte care datează din perioada în care s-au aflat la putere, între 2017 şi 2019, în coaliţie cu conservatorii.

Herbert Kickl este acuzat că, în calitate de ministru de Interne, a dat publicitate unui mare grup de presă pe banii statului. În schimb, ar fi primit o acoperire favorabilă partidului, acuză Parchetul anticorupţie din Austria (WKStA).

Dreapta naționalistă condusă de Herbert Kickl are 30% intenție de vot astăzi, cu mult peste conservatorii aliați cu Verzii și peste social-democrați. Partidul Libertății consideră ancheta o manevră, fiind convins că va fi închisă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel