Aur fizic vs. aur digital. Cea mai bună metodă de a investi. Adrian Asoltanie: Se poate face de la un gram. Nu este o chestie pentru ultrabogați
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto ilustrativ Pexels / Pixabay
Foto ilustrativ Pexels / Pixabay
Adrian Asoltanie a arătat diferența majoră în a cumpăra aur în format fizic versus digital și în care situație avem parte de un factor de risc.    

Adrian Asoltanie, trainer financiar, a avut o discuție despre educație economică cu Victor Dima, manager de trezorerie la Tavex România, în care a fost evidențiată care este diferența între a investi în aur fizic versus aur digital.

Atunci când investești în aur fizic nu există o terță persoană în momentul în care tranzacționezi, dar atunci când vorbim despre aur digital Victor Dima a adus în vedere faptul că depinzi de un broker, de o platformă, care tranzacționează pentru tine. Însă dacă ai aurul fizic ești strict independent și poți merge oricând să îți transpui aurul fizic în cash.

Cea mai mare diferență. Unde apare un factor de risc

”Da, este cea mai mare diferență lipsa acestui terț, deși acest lucru este valabil pe toate clasele de active pe care vă duceți, indiferent dacă este vorba de crypto, unde avem și acolo exchange ș diverse platforme, diverși brokeri etc. Însă fiecare entitate care se interpune între tine și activul tău, banii tăi, presupune un factor de risc, poate să fie faliment, poate să fie o decizie sau o reglementare. De exemplu, poate să fie o instituție de reglementare, precum (SEC) în Statele Unite ale Americii sau ASF în România.

Se poate întâmpla următoarea situație: Să fie parte dintr-o anchetă, în verificarea unei companii. Și se poate decide ca, pentru o perioadă, cât timp are loc investigația, să nu ai acces la banii respectivi. Și asta poate să îți creeze anumite probleme. Cu alte cuvinte, aurul fizic îl ai la dispoziție, îl poți transformi în cash și îți rezolvi problema, mai ales că oamenii tind să îl cumpere în contexte de risc. Aurul este un activ util, de refugiu, într-un context de război.

Investiția în aur se poate face de la... doar un gram

Investiția în aur se poate face de la un gram. Nu este o chestie pentru ultrabogați sau pentru cei care au averi de sute de mii de euro, ci, efectiv, pas cu pas, ai posibilitatea unui abonament, să cumperi un gram pe lună sau cum vrei. Este o metodă de protecție, pe termen lung”, a spus trainerul de educație financiară Adrian Asoltanie, în podcastul său ”Viața și banii”. 

DCMedia Group, prin DCNews și DCBusiness, derulează, în luna august, campania DC Educația Financiară, cu rolul de a informa românii despre importanța educației financiare în gestionarea bugetului propriu. 

Citește și articolul - Prof. Mircea Coșea spune cel mai important sfat de economisire pentru fiecare român: Toată lumea să se gândească foarte mult la asta, pentru că s-ar putea întâmpla!

Citește și articolul - Ce ar trebui să faceți dacă nu mai reușiți să puneți bani deoparte. Adrian Asoltanie: Vă spun un sfat foarte important

Citește și articolul - Cea mai sigură investiție. Adrian Negrescu: Dobândă bună, nu vei pierde banii sub nicio formă

Citește și articolul - ”Cash-ul costă foarte mult”. Profesorul Adrian Mitroi îți spune cât pierzi când umbli cu banii numerar după tine: Momentul în care ”se întâmplă ceva magic”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel