Cea mai importantă investiție. Iancu Guda atenționează să nu treacă o zi fără să faci asta. Cât să economisești din venitul tău lunar
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto captură video Digi24
foto captură video Digi24
Economistul Iancu Guda vine cu o serie de informații utile pentru familii. 

Economistul Iancu Guda a vorbit, la Digi24, în cadrul emisiunii pe care o realizează, ”Banii în Mișcare”, despre planificarea financiară în familie. Printre principiile enumerate, au fost: creșterea venitului care să depășească inflația de două ori, doar așa putând păstra prosperitatea în timp, în condițiile erodării puterii e cumpărare. Veniturile ar trebui să crească mai rapid decât prețurile, dar nu și cheltuielile.

”Singura soluție să acumulezi economii în creștere și să le investești ca să-ți crești prosperitatea și să ajungi mai rapid în viață la independența financiară este ca, pe măsură ce-ți crești veniturile, să nu crești imediat cheltuielile, să economisești, să investești, iar cheltuielile pentru confort sau diverse dorințe să crească numai pe măsură ce crește și randamentul din economiile investite. Ce facem cu banii? Cea mai importantă investiție este în noi, în sănătatea și-n educația noastră” spune Iancu Guda. ”Ai grijă să nu treacă o zi din viața ta fără să faci un gest pentru sănătatea ta, un gest activ” mai afirmă economistul. 

De asemenea, el punctează că strategiile nu se fac haotic, ci cu o planificare, cu răbdare și disciplină. Una dintre condițiile esențiale este să economisești un sfert din cât produci și să le investești la un randament de peste 10% timp de 15 ani. Dacă nu economisești suficient, e momentul să-ți crești veniturile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel