În România, au apărut module care pregătesc studenții financiar pentru ce urmează. La rândul lor, studenții pot dobândi capacitatea de a duce aceste cunoștințe mai departe, pentru o educație financiară și-n domeniul asigurărilor, una complexă și completă.
Valentin Ionescu, președintele Institutului de Studii Financiare, a fost prezent în cadrul conferinței ”Învățământul superior din România, pe harta mondială a educației”, organizată de DCMedia Group. Conferința, ajunsă la a patra ediție, a adus în scenă și un subiect de maximă actualitate și necesitate: educația financiară.
În acest sens, președintele Institutului de Studii Financiare a venit cu informații importante despre două proiecte esențiale pentru studenți: ADA și ADI. Par două nume prietenoase, dar sunt, de fapt, două module de studiu pentru studenții care caută să se specializeze în domenii esențiale, în condițiile economice și sociale actuale.
ADA ”este un program de specializare profesională dedicat studenților, de tip concurs și constă într-o serie de module de instruire susținute de specialiști din domeniul asigurărilor” a arătat Valentin Ionescu. Programul a ajuns la cea de-a treia ediție și este realizat de către UNSAR- Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare în parteneriat cu ISF.
ADI ”este un program de specializare profesională dedicat studenților, de tip concurs și constă într-o serie de module de instruire susținute de specialiști din domeniul pieței de capital”. Proiectul este realizat de Institutul de Studii Financiare (ISF) cu sprijinul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.), Asociația Administrării Fondurilor (AAF) și al Bursei de Valori București (BVB). ADI ”este compus dintr-o serie de 8 module teoretice de instruire susținute de specialiști din domeniul financiar și 1 modul aplicativ”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu
de Anca Murgoci