Au protestat în faţa Primăriei după ce au rămas fără căldură din cauza datoriilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Protest primarie Botosani
Protest primarie Botosani

Câteva persoane de etnie romă şi-au adunat marţi în faţa Primăriei Botoşani, nemultumite că de două zile au rămas fără căldură. Protestatarii au venit să discute cu primarul Catalin Flutur în speranţa că îşi vor rezolva problema, informează Evenimentul.

Autor: Adi Stroescu

Protest primarie BotosaniDeşi Primăria le-a pus la dispoziţie locuinţe sociale şi a renovat cele două blocuri din zonă de vreo trei ori până acum, montând şi tâmplărie pvc, majoritatea chiriaşilor nu-şi plătesc apa şi căldura.

„Nu ne ajută nimeni, trăim ca şobolanii. Mulţi dintre noi nu avem nici bani pentru o pâine. Domnul director de la Modern Calor ne-a spus că avem de plătit peste un miliard de lei din urmă. Ne-a minţit, a spus că ne preia cu zero datorii şi acum ne pune să plătim un miliard”, a spus unul dintre protestatari.

Ioan Diaconu, directorul Modern Calor SA, furnizorul de agent termic din Botoşani, a declarat că este o situaţie mai deosebită şi că asistaţii sociali din cele două blocuri din Parcul Tineretului nu au depus nici măcar cererile pentru subvenţii. „Aveau datorii mari din urmă, de la asociaţie, şi au acumulat datorii consistente şi la noi, la Modern Calor. Ciudat este că nici nu au depus cereri pentru ajutoare, mă aşteptam să depună cereri pentru subvenţie pentru că au o situaţie mai deosebită, dar nu au depus. S-ar putea ca unii să nu aibă acte”, a spus Diaconu.

În ciuda protestului, nu s-a putut preciza un termen la care cele două blocuri de asistaţi social din Parcul Tineretului vor beneficia din nou de căldură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel