Armistițiul de Crăciun propus de Rusia, valabil doar în anumite condiții. "Asta nu înseamnă că..."
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 06 ian 2023, 11:30
WhatsApp
Armistițiul de Crăciun propus de Rusia, valabil doar în anumite condiții. "Asta nu înseamnă că..." / Foto: Pixabay
Armistițiul de Crăciun propus de Rusia, valabil doar în anumite condiții. "Asta nu înseamnă că..." / Foto: Pixabay
Rusia a transmis că armistițiul de Crăciun cu Ucraina nu se aplică într-un anumit caz.

Decizia președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, privind armistițiul de Crăciun se referă la o încetare a focului sau a acțiunilor ofensive, dar focul va exista ca răspuns la eventuale atacuri, a declarat Denis Pușilin, șeful interimar al Republicii Populare Donețk, scrie Interfax.

"Decizia se referă la o încetare a focului sau a acțiunilor ofensive din partea noastră. Dar asta nu înseamnă că nu vom răspunde provocărilor inamicului! Sau că îi vom oferi măcar o șansă inamicului în aceste ore festive de a-și îmbunătăți pozițiile pe liniile de contact", se arată în declarație.

Declarația lui Pushilin a fost publicată joi de serviciul său de presă. Anterior, președintele rus Vladimir Putin i-a ordonat ministrului Apărării Serghei Șoigu să introducă un regim de încetare a focului de-a lungul întregii linii de contact în zona "operațiunilor speciale" din Ucraina, începând cu 6 ianuarie de la ora 12:00 până pe 7 ianuarie la ora 24:00.

Secretarul general al ONU salută armistițiul pentru încetarea focului în Ucraina în ziua de Crăciun

Secretarul general al ONU, António Guterres, a salutat introducerea de către Rusia a unui armistițiu de încetare a focului în zilele de Crăciun, a declarat joi Stefan Dujarric, purtătorul de cuvânt al Secretarului General al ONU.

"Crăciunul este un timp sacru atât pentru ruși, cât și pentru ucraineni. Posibilitatea ca acest timp sacru să fie onorat prin încetarea tuturor ostilităților este întotdeauna salutată de secretarul general", a spus Dujarric în timpul unei conferințe de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?