Tânăr de 16 ani arestat după ce a spus că vrea să "moară ca un martir" la Jocurile Olimpice de la Paris
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Un băiat în vârstă de 16 ani a fost arestat de poliția antiteroristă din Franța după ce ar fi spus pe rețelele de socializare că vrea să "moară ca un martir" la Jocurile Olimpice de la Paris din această vară.  

Un purtător de cuvânt a declarat miercuri că băiatul a fost arestat după ce "a anunțat public pe rețelele de socializare că plănuia să creeze o centură explozivă pentru a deveni un martir".

Adolescentul a fost arestat marți, la domiciliul părinților săi, după presupusele postări pe Telegram cu o zi înainte, potrivit BFMTV.

Postul francez a mai relatat că la percheziția din locuința adolescentului au fost găsite hârtii scrise de mână în care acesta și-ar fi declarat sprijinul pentru Statul Islamic.

Purtătorul de cuvânt a precizat că este în curs de desfășurare o anchetă pentru a se stabili dacă acesta avea intenții reale de a comite un act terorist.

Emmanuel Macron a recunoscut anterior că ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice ar putea fi redusă 

Emmanuel Macron a recunoscut anterior că ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice ar putea fi redusă dacă amenințarea la adresa securității va fi considerată prea mare.

Pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina și a conflictului continuu din Orientul Mijlociu, Franța a ridicat anterior alerta de securitate la cel mai înalt nivel.

Guvernul a cerut, de asemenea, la 45 de țări străine să contribuie cu câteva mii de militari, polițiști și personal civil suplimentar pentru a ajuta la protejarea jocurilor, relatează Reuters.

La începutul acestei luni, Emmanuel Macron a declarat că este încrezător că ceremonia de deschidere, planificată să aibă loc pe râul Sena, va avea loc, dar că Franța are "planul B și chiar planul C", pentru orice eventualitate.

Acest lucru a venit în fața îngrijorărilor legate de potențiale amenințări de securitate la adresa Jocurilor.

Evenimentul din 26 iulie va fi prima ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice care va avea loc în afara unui stadion și va vedea aproximativ 10.500 de atleți defilând prin inima capitalei franceze pe aproximativ 160 de ambarcațiuni pe Sena de-a lungul unui traseu de 4,5 km.

Dar dacă vor apărea probleme, președintele Macron a declarat că ceremonia ar putea fi limitată la piața centrală Trocadero din Paris, în fața Turnului Eiffel.

O altă opțiune ar fi mutarea evenimentului în interior, pe Stade de France, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel