Data publicării:

Armata Română caută militari pentru trupele speciale

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Armata română caută militari pentru misiuni speciale. Aceştia ar urma să fie trimişi pe front în misiuni dintre cele mai periculoase şi, de cele mai multe ori, secrete. Cu toate astea, nu toţi cei care se vor înscrie în programul armatei vor ajunge în trupele speciale, pentru că programul de pregătire durează nouă luni şi doar ce mai buni sunt selectaţi. 

În teatrele de operaţii din Afganistan ori de pe Marea Mediterană, supravieţuirea nu se poate simula. Misiunile durează uneori luni de zile, iar camarazii devin a doua familie. Antrenamentele sunt intense pentru a se întoarce cu toţii acasă teferi. 

"Ne pregătim pentru o misiune de 12 ore, dar care poate să se întindă şi până la patru zile, în funcţie de ce se întâmplă acolo. Exersăm până când nu mai greşim. Fraţii, surorile, părinţii, au opinii diferite în familie, dar aici muncim toţi pentru acelaşi ţel: reuşita misiunii", a explicat unul dintre militari pentru Antena 3, sub protecţia anonimatului. 

După nouă luni de antrenament, cei care termină stagiul de pregătire vor salva familii aflate sub asediul teroriştilor în Afganistan şi Irak sau vor lupta cu inamicii pe mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel