Data actualizării:
Data publicării:

Date dezastruoase de la Curtea de Conturi despre Apele Române. Chirieac: Instituția se evidențiază doar prin a da jos investițiile de la Malul Mării

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

România băltește, la propriu, în impostură. În zonele afectate de inundații, oamenii își plâng munca de o viață. Raportul Curții de Conturi și răspunsurile Administrației Naționale Apele Române arată date ce ar putea constitui informații preliminare despre o posibilă sursă a imposturii. Bogdan Chirieac a comentat, într-o intervenție la postul TV Antena 3 CNN, deciziile aberante luate de "actualul stat român, un stat putred" care, potrivit acestuia, nu se identifică cu țara: "statul doar a luat numele țării".

Date dezastruoase de la Curtea de Conturi

 

"Citesc câteva lucruri din acest raport al Curții de Conturi (n.r., regăsit la finalul articolului). În perioada 2014-2021 au fost centralizate pagube produse de inundații în sumă totală de 8.848 de miliarde de lei. Mai mult de jumătate din cele 2.000 de baraje din țară funcționează fără autorizație sau au autorizația de funcționare în condiții de siguranță expirată.

De asemenea, 809 baraje funcționează fără autorizație și peste 200 de baraje au autorizația expirată. Sunt date tehnice pe care ni le dă Curtea de Conturi. La Apele Române Iași, sunt, din nou, ca și în alte instituții, foarte multe rude angajate: Ion Bălan este șeful, acolo sunt soți, soții, veri, nași, fini, cumetrii, și-au botezat copiii (n.r., acolo, în instituție). Toată lumea este angajată la instituția asta. Cum vi se pare treaba asta și cine ar trebui să aibă totuși în supraveghere o astfel de instituție?", întreabă Berta Popescu.

2. Inquam Pho... (inundatii_gl_slobozia_conachi_04_inquam_photos_george_calin_70926600.jpg)

Inquam Photos / George Călin

Cine poartă răspunderea pentru dezastrele naturale?

 

"În statul putred numit România, (nu țara — țara e altceva, dar statul a luat numele țării), această realitate pe care o descrieți este perfect normală. Deci ce ați descris acum este o altă instituție a actualului stat român în consonanță cu administrația pe care o avem. Deci ce spuneți dumneavoastră — nepotism, incompetență —, sunt lucruri pe care le găsiți cam în toate instituțiile statului de astăzi, sisteme nefuncționale: justiție, administrație, sistem medical, sistem de educație, sistem de securitate, probabil că și armată și alte lucruri pe genul acesta.

Sunt insule de excelență ici și colo, dar care sunt înghițite de puhoiul ăsta care se numește statul român și vedeți că nimeni nu a luat nicio măsură.

Raportul Curții de Conturi vă arată că, în caz de dezastru natural (deci nu că au dat rușii cu bombardeaua) — nu-nu, dă Dumnezeu niște apă —, România se rupe în două, se scufundă.

Ferească Dumnezeu de cutremurul cel mare, că am avut un cutremur de 5,4 grade pe scara Richter (n.r., în Vrancea) acum două zile și s-a îngrijorat toată lumea (și pe bună dreptate s-a îngrijorat poporul român). Deci ce spuneți dumneavoastră acum este o normalitate pentru statul român de astăzi. Nu e nimic deosebit față de alte companii de stat din România. De aceea sunt 1.400 de companii, majoritatea cu taxele neplătite de 30 de ani", arată Bogdan Chirieac.

4. Inquam Pho... (inundatii_gl_slobozia_conachi_02_inquam_photos_george_calin_73788400.jpg)

Inquam Photos / George Călin (inundații Slobozia Conachi)

"Actualul stat (de pildă Apele Române) se evidențiază prin a da jos investițiile de la Malul Mării", mai spune Bogdan Chirieac.

Citește mai multe despre investițiile stopate de Apele Române aici: Investitorul Alin Bucur, somat să demoleze construcțiile de pe Plaja Caelia: Au pus batista pe țambal / Motivele invocate de Apele Române

"Deci tot felul de decizii aberante. Iar aici, sigur că cei care trebuiau să controleze nu vor controla, că organele de control unde sunt? Sunt mai mulți angajați la stat, în instituțiile de control, decât aveți antreprenori în România. Despre ce vorbim? N-avem (n.r., decidenți) în control.

Sper ca după alegeri (și ar trebui să sperăm cu toții, ca să nu se prăbușească România sub povara statului), să înceapă reforma profundă a statului. Toți marii oameni ai acestei țări (că mai sunt oameni), din toate domeniile — din justiție, din educație, din medicină, din poliție, din armată —, să ceară reforma statului.

Dom'le, să ne ajute americanii, că sunt mai coerenți. La Bruxelles, dacă un punct de vedere îți dă Franța, un punct de vedere îți dă Germania, un punct de vedere iei de la Marea Britanie care a ieșit în UE, dar e țară europeană... măcar cu americanii ai o singură direcție.

Nu se potrivesc (n.r., totuși, aceste idei pe care ni le-ar da americanii), că ei sunt stat federal. Dom'le, să găsească inteligenții care vor fi aleși cea mai bună soluție, dar să primim (n.r., ajutorul), că ne dau și bani să ne reformăm. Dar nu se poate funcționa în felul ăsta — uitați ce putreziciune e la Apele Române, că n-o spală toată apa de la Dumnezeu.

Șeful ăla e condamnat penal pentru conducere sub influența alcoolului și îl pui șef la Apele Române, că e pilă cu nu știu cine din Guvernul României, zău așa", conchide Bogdan Chirieac.

Citește mai multe aici: Soarta oamenilor care au rămas fără case, la mâna unui condamnat penal de la Apele Române, plătit cu 4000 de euro lunar 

5. Inquam Pho... (inundatii_gl_slobozia_conachi_06_inquam_photos_george_calin_05440100.jpg)

Inquam Photos / George Călin (inundații Slobozia Conachi)

Raportul public al Curții de Conturi pe anul 2022, în format PDF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel