Afacerea parcul Bordei: Avocatul lui Costanda a fost coleg timp de 6 luni cu judecătoarea cazului, chiar în timpul procesului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
gheorghe florea
gheorghe florea

Costică Costanda a fost foarte inspirat în alegerea avocatului care să îl reprezinte în procesul legat de pardcul Bordei. Gheorghe Florea, avocatul lui Costanda, a fost coleg timp de 6 luni cu judecătoarea Evelina Oprina în comisia de elaborare a noului Cod de procedură civilă, timp în care era pe rol şi procesul cu municipalitatea, au aflat cei de la Romaniacurată.ro.

Prin adresa nr. 71640/30.08.2011, Ministerul Justiţiei a comunicat componenţa comisiei pentru elaborarea noului Cod civil.

“B. Componenta comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Legii nr.13412010 privind Codul de procedura civila a fost urmatoarea:

1. Domnul prof.univ.dr. Gabriel Boroi;

2. Doamna judecator Mihaela Tabarca;

3. Domnul avocat Gheorghe Florea;

4. Doamna judecator Evelina Oprina;

5. Domnul judecator Gheorghe Liviu Zidaru

6. Domnul avocat Ovidiu Mircea Ursuta-Daraban.

Activitatea Comisiei a inceput in luna decembrie 2010 si a incetat la data finalizarii proiectului de lege, respectiv in luna mai 2011.”

După cum se poate observa, Ministerul Justiţiei a confirmat că, timp de circa 6 luni, Evelina Oprina, judecătorul cauzei în care reclamant a fost Costanda, şi unul dintre cei trei avocaţi ai lui Costanda (Gheorghe Florea) au fost colegi, au lucrat împreună, în aceeaşi comisie. Comisie care a avut o componenţă destul de restrînsă, de 6 membri.

În tot acest timp, al colaborarii/conlucrării membrilor comisiei, la Tribunalul Bucuresti se derula un proces important, cu miza de milioane de euro.De altfel procesul s-a terminat în favoarea lui Costanda care a obligat statul să îi plătească 225 de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel