Vosganian: FMI dă puține șanse unei soluții viabile pentru Oltchim
Data publicării:
Autor: Căloiu Oana
WhatsApp
Oltchim
Oltchim

Fondului Monetar Internațional i-au fost prezentate patru soluții pentru cazul

Ministrul Economiei a afirmat că miercuri va depune un memorandum în Guvern în legătură cu perspectivele Oltchim. Printre cele patru puncte propuse, se regăsesc insolvența sau posibilitatea de a lăsa lucrurile așa cum sunt. Una dintre aceste soluții a fost deja prezentată Fondului Monetar Internațional, iar instituția și-a dat acordul, susține Vosganian.

Ministrul a declarat că FMI da ”prea puține șanse unei soluții pentru Oltchim”. ”Eu am explicat că privatizarea anterioară, acest Broadway care a avut loc aici (la Ministerul Economiei - n.r.) s-a desfășurat în condiții politice mai complicate și a alungat investitorii”, a spus Vosganian. Oficialul a ținut să adauge că soluția pe care o va propune Guvernului ar putea fi ”interesantă” pentru autorități.

Pe de altă parte, ministrul Economiei a menționat că a discutat cu creditorii și va mai avea o întâlnire cu aceștia în zilele următoare. ”Am început deja discuții exploratorii cu toți creditorii. Voi avea zilele următoare și o întâlnire cu creditorii în jurul unui raport, vom vedea dacă soluția va permite și o restructurare a datoriilor. Sper ca și colaborarea cu PCC (grup de companii - n.r.) să fie una corectă și PCC să susțină eforturile noastre”, a precizat Varujan Vosganian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel