Cum au arătat întrevederile lui Marcel Ciolacu cu reprezentanții companiilor emirateze ADQ Al Dahra, Mubadala, IHC/Abu Dhabi Ports, ADNOC/MASDAR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Astăzi, 18 aprilie, premierul Marcel Ciolacu și ceilalți oameni de stat ai României s-au întâlnit cu 5 dintre reprezentanții companiilor emirateze. Acestea sunt specializate în servicii agroalimentare, fiscale, petroliere și maritime.

"Ne dorim să întărim relaţiile de colaborare cu Emiratele Arabe Unite, din perspectivă politică şi economică. România continuă să atragă investitori emiratezi în infrastructura aeriană, modernizarea şi extinderea Aeroportului Otopeni fiind un proiect viabil al colaborării noastre. Proiectele în domeniile digitalizării, energiei şi agriculturii corespund, de asemenea, intereselor noastre", a afirmat premierul Marcel Ciolacu în cursul zilei de astăzi.

În ceea ce privește latura economică, Guvernul României a publicat primele imagini cu Marcel Ciolacu și reprezentanții câtorva dintre companiile emirateze.

ADQ Al Dahra

Al Dahra operează o suprafață de teren de 350.000 de acri de teren irigat cu acces direct la diverse râuri precum Dunărea, Colorado și Nilul, folosind cele mai recente tehnologii de irigații și utilaje agricole moderne. De-a lungul anilor, compania a făcut investiții semnificative în logistică, asigurând o rețea solidă de transport terestru și operațiuni de transport maritim. Vorbim despre aceeași enitate care deține acțiuni în Insula Mare a Brăilei.

Citește și aici: Un șeic controlează Insula Mare a Brăilei. Consiliul Concurenței, despre tranzacție

Mubadala

„Compania de Investiții Mubadala - un investitor suveran - administrează un portofoliu diversificat de active și investiții în Emiratele Arabe Unite și în străinătate, pentru a genera randamente financiare durabile pentru acționarul său, Guvernul Abu Dhabiului.

Mubadala investește și se asociază la vârful creșterii și inovației globale pentru a crea oportunități pentru generațiile viitoare. Vom continua să sprijinim viziunea liderilor noștri, construind pe moștenirea celui târziu Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, care a vizionat o viață liberă, stabilă și demnă pentru poporul acestei țări.

Astăzi, în conformitate cu viziunea HH Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, Mubadala este o afacere de 276 miliarde de dolari SUA (1.015 miliarde de AED) care se întinde pe șase continente, cu interese în multiple sectoare și clase de active. Cu sediul central în Abu Dhabi, Mubadala are, de asemenea, birouri în Londra, Moscova, New York și Beijing.

La Mubadala continuăm să privim spre viitor, cu aspirații de a dubla dimensiunea portofoliului în deceniul următor”, se arată pe site-ul oficial al companiei.

Abu Dhabi Ports

„Abu Dhabi Ports, parte a Grupului AD Ports, deține sau operează 10 porturi și terminale în Emiratele Arabe Unite. Fiecare facilităte este amplasată strategic, beneficiind de conectivitatea maritimă, aeriană, rutieră și feroviară pentru a oferi căi de acces către piețele globale. Oferim soluții multipurpose, complete pentru partenerii și clienții noștri, permițându-le să își maximizeze oportunitățile de creștere și să devină afaceri cu adevărat globale. Infrastructura noastră de clasă mondială este în mod constant actualizată cu cea mai recentă tehnologie pentru a continua să creștem capacitatea și să îmbunătățim experiența clienților. Extinderea infrastructurii se combină cu parteneriatele noastre strategice pentru a ne ajuta să stimulăm comerțul global, în timp ce diversificăm economia Abu Dhabiului”, se arată în secțiunea „Despre” a companiei.

ADNOC/MASDAR

„Fondată în 1971, ADNOC este un grup energetic diversificat de vârf, deținut în întregime de Guvernul Abu Dhabiului. Rețeaua noastră de afaceri complet integrate operează pe întreg lanțul de valoare al energiei, ajutându-ne să răspundem responsabil cerințelor unui piața energetică în continuă schimbare.

Deja în prima categorie a producătorilor de petrol și gaze cu cea mai mică intensitate de carbon din lume, facem pași semnificativi pentru a face energia de astăzi mai curată, în timp ce investim în energiile curate ale viitorului, consolidându-ne poziția ca furnizor global de energie fiabil și responsabil.

Alocăm inițial 23 miliarde de dolari pentru a avansa și accelera soluțiile cu emisii reduse de carbon, investind în energii noi și tehnologii de decarbonizare pentru a ne îndeplini ambiția de zero emisii nete până în 2045 și angajamentul nostru de zero emisii de metan până în 2030”, se arată pe site-ul oficial al companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel