Valori democratice. George Maior: Parteneriatul UE şi SUA, esenţial
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Ambasadorul României, George Cristian Maior, a susținut o conferinţă la invitaţia B`nai B`rith, cea mai veche organizaţie a comunităţii evreieşti din lume.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a susţinut marți, 29 ianuarie 2019, la invitaţia B`nai B`rith, cea mai veche organizaţie a comunităţii evreieşti din lume (fondată în 1843), o conferinţă dedicatăprezentării priorităţilor țării noastre la conducerea Consiliului Uniunii Europene și oportunităților generate de această poziție pentru consolidarea legăturilor dintre Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană.

Ambasadorul român a evidenţiat prioritatea acordată de România conceptului şi valenţelor coeziunii ca element esenţial al unităţii europene, vital pentru promovarea proiectului european şi a rolului global al Uniunii. Totodată, ambasadorul George Maior a subliniat dorinţa României de a contribui la întărirea parteneriatului transatlantic: „Un parteneriat de succes între Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii este esenţial pentru ca valorile democratice să rămână un reper cheie al ordinii internaţionale.”

De asemenea, ambasadorul George Maior a mulţumit domnului Daniel Mariaschin, CEO şi vicepreşedinte executiv al B`nai B`rith, pentru contribuţia sa la consolidarea legăturilor dintre Statele Unite ale Americii şi România, a relaţiei cu statul Israel, precum şi la eforturile constante ale României de combatere a anti-semitismului.

Oficialul român a subliniat importanța Israelului ca partener strategic indispensabil al Uniunii Europene, pe o gamă largă de aspecte, de la stabilitatea regională și contraterorism la dezvoltarea economică și securitatea energetică, la educație și la promovarea valorilor comune. George Cristian Maior a arătat și faptul că abordarea evoluțiilor din sud-estul Mediteranei și din Orientul Mijlociu necesită o coordonare strânsă a “triunghiului strategic” UE-SUA-Israel.

De asemenea, ambasadorul român a arătat importanţa sprijinului Uniunii Europene pentru statele din Vecinătatea Estică a Uniunii şi necesitatea de a dezvolta răspunsuri concrete la aspiraţiile europene ale unor ţări precum Republica Moldova, Ucraina sau Georgia, se arată într-un comunicat al Ambasadei României în Statele Unite ale Americii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel