Casa Albă declară că ajutorul american ajunge în Ucraina, dar nu oferă alte detalii
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Casa Albă, Washington DC / Foto: Pxhere
Casa Albă, Washington DC / Foto: Pxhere
Secretara de presă a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, confirmă că ajutorul militar american ajunge în Ucraina, dar limitează detaliile publice din motive de securitate operațională, cu scopul de a consolida capacitățile defensive ale Ucrainei împotriva agresiunii Rusiei.

Secretara de presă a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat în cadrul unei conferințe de presă pe 29 aprilie că livrarea ajutorului militar american către Ucraina este în curs, ajungând "la prima linie," dar din motive de securitate operațională, nu sunt disponibile alte detalii pentru public, notează Euromaidanpress.

În timp ce Congresul SUA a întârziat ajutorul militar pentru Ucraina timp de peste șase luni, apărarea ucraineană s-a deteriorat semnificativ, rezultând în pierderea treptată de teren în fața forțelor ruse în regiunea Donetsk. Proiectul de lege privind ajutorul a fost în cele din urmă adoptat de Congres la începutul acestei luni, iar Pentagonul a anunțat un nou pachet de asistență, însă livrarea și distribuția materialelor necesită timp pentru a avea un impact asupra situației actuale.

Când a fost întrebată dacă există actualizări privind livrările de ajutor militar american către Ucraina în urma pierderii terenului de către Ucraina în zilele recente, Jean-Pierre a declarat:

"Ajutorul către Ucraina este în curs. Ei au primit acea asistență de securitate. Vreau să fiu foarte atentă aici pentru că există preocupări legate de securitatea operațională, și sperăm să ajungă la prima linie pentru ca Ucraina să continue să se apere. Și, așa cum ați spus, au pierdut teren, așa că sperăm să ajungem cu acest ajutor de securitate la oamenii curajoși din Ucraina."

Anterior, după ce președintele american Joe Biden a semnat pachetul de ajutor de 61 de miliarde de dolari pe 24 aprilie, consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a declarat că SUA au suficiente resurse pentru a sprijini Ucraina până la sfârșitul anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel