Vacanţele, oprite de pandemie. Experţii spun când se reiau
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash
Experţii în sănătate din lume anunţă când s-ar putea reveni la normal din punct de vedere turistic, după ce pandemia a consemnat avioanele la sol şi a închis multe dintre destinaţiile populare. 

Astfel, se preconizează că la jumătatea acestui an, destinaţiile turistice vizitate de milioane de oameni anual vor începe gradual să se deschidă. Totuşi, vacanţele vor depinde şi de locul din care pleacă turiştii, dar şi de ţinerea sub control a mutaţiilor coronavirusului. 

"Sunt câteva destinaţii unde se poate merge şi acum. Albania şi câteva locaţii din Caraibe sunt deja deschise şi pot fi vizitate. Dar nu mă aştept, totuşi, ca volumul de turişti să revină la normal mai devreme de 2022", a spus Bryce Conway, expert în turism, pentru CNN

"Lockdown-urile sunt mai stricte acum ca niciodată, mai ales în Europa şi SUA. Suntem optimişti, vedem luminiţa de la capătul tunelului şi ştim că acest sector nu va fi ultimul care să îşi revină. Dar nu putem da o dată exactă", a spus şi Chris Goater, şeful departamentului de comunicaţii de la IATA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel