UNITER, după moartea actorului Ion Riţiu: A fost un prieten adevărat
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
colaj: Wiki Commons/ captură video
colaj: Wiki Commons/ captură video
Actorul Ion Rițiu a plecat să joace cu îngerii. UNITER a făcut public un mesaj emoționant.

Cinematografia românească este, de azi, mai săracă. Actorul Ion Rițiu, distribuit frecvent în filmele lui Sergiu Nicolaescu, s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani. La aflarea veștii, a reacționat în online și Uniunea Teatrală din România.

"Dincolo de scenă, Ion Riţiu a fost un prieten adevărat, pus pe glume şi şotii mereu gata să ofere un zâmbet, un sfat sau o vorbă bună. A iubit viaţa, şi-a dedicat-o familiei, a crescut doi copii, era întotdeauna pregătit să sară în ajutorul celor din jur. Dar, mai presus de orice, era un om modest, un atribut pe care îl au doar cei mai mari", a transmis UNITER pe pagina de Facebook.

Actorul Ion Riţiu, cunoscut pentru rolurile jucate în mai multe filme regizate de Sergiu Nicolaescu, s-a stins din viaţă la vârsta de 74 de ani, a anunţat, miercuri, Teatrul Naţional Târgu Mureş" este postarea in memoriam Ion Rițiu a UNITER pe pagina oficială de Facebook.

Actorul Ion Rițiu, celebru pentru rolurile sale memorabile în filmele regizate de Sergiu Nicolaescu, a decedat la vârsta de 74 de ani.

Născut pe 4 decembrie 1950 în Târnăveni, Ion Rițiu a devenit parte a echipei Teatrului Național Târgu Mureș în 1975, imediat după ce a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București.

Pe marele ecran, Ion Rițiu a interpretat roluri de neuitat în filmele lui Sergiu Nicolaescu cum ar fi Puiu Faranga în „Ciuleandra” (1985), Rică Păsărin în „Duelul” (1981), Baiazid I în „Mircea” (1989), Căpitan de infanterie în „Noi, cei din linia întâi” (1986), Cavalerul cruciat Norbert în „Coroana de Foc” (1990) și Căpitanul Ionel Boeriu în „Punctul Zero” (1996).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel