Ungureanu: România poate fi oricând o posibilă ţintă a unor acţiuni teroriste
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mihai Răzvan Ungureanu2
Mihai Răzvan Ungureanu2

Mihai Răzvan Ungureanu, fost director al SIE, a declarat, la Braşov, că România "poate fi oricând o posibilă ţintă a unor acţiuni teroriste", iar gradul de risc creşte sau scade în funcţie de contextul internaţional.

[caption id="attachment_236954" align="alignleft" width="310"] foto: mediafax[/caption]

Ungureanu  a spus că România trebuie să fie pregătită în eventualitatea unor atacuri teroriste, însă în prezent gradul de alertă este moderat.

"Confirm că ţara noastră poate fi oricând o posibilă ţintă a unor acţiuni teroriste. Nimeni nu este astăzi ferit în lume de acest pericol. Ceea ce spun este că trebuie să fim pregătiţi pentru a conctracara eventualele atentate teroriste. Gradul de pericol scade sau creşte în funcţie de contextul internaţional, iar asta poate fi văzut pe site-urile serviciilor de informaţii", a declarat Ungureanu, vineri seară, la Braşov, unde a participat la lansarea filialei judeţene a partidului Forţa Civică.

Directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, că este îngrijorat de declaraţiile şeicului Omar Bakri, care constituie "un semnal că nici România nu este la adăpost de posibilitatea unor atentate".

Unul dintre liderii militanţi islamişti, șeicul Omar Bakri, a declarat că România, alături de Bulgaria, este o ţintă legitimă, argumentul fiind acela că cele două state participă cu trupe la războiul din Afganistan. Într-un interviu acordat ziarului “24 Chasa”, Bakri a susţinut că România este un tărâm islamic care va trebuie recuperat de musulmani, trimiterea fiind la faptul că Balcanii s-au aflat sub ocupaţie otomană pentru mai bine de patru secole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel