Data publicării:
Poezia lui nu s-a întâlnit cu cenzura. Un mare poet contemporan, văzut de critica literară/ VIDEO
Criticul literar Daniel Cristea-Enache, co-realizator al emisiunii Cultură pentru toți, a subliniat în cadrul emisiunii realizată de De Ce News TV, ce îl definește pe Ioan Es. Pop, unul dintre cei mai importanți poeți români de după 1990. Puteți urmări întreaga emisiune accesând linkul din cadrul acestui articol.
„Pe Ioan Es. Pop îl definește această libertate expresivă și editorială a epocii noastre literare de după Revoluție. El este un poet care a debutat după 1990, nu în condiții de cenzură, nu atunci când literatura și scriitorii erau controlați, ci în anii în care, dimpotrivă, un scriitor, un artist se putea manifesta liber, exact așa cum arăta universul său poetic, cum arăta lumea lui imaginară, așa arăta și poezia. Poezia lui Ioan Es. Pop nu s-a întâlnit cu cenzura, așa cum s-a întâmplat cu poezia Generației 60, prin urmare, originalitatea ei nu a fost forfecată cu foarfecile cenzurii.” a subliniat universitarul
Descoperit de Laurențiu Ulici
„Laurențiu Ulici este criticul care, activ în acea perioadă, care l-a și descoperit, l-a lăudat, l-a propulsat pe Ioan Es. Pop. A fost unul dintre cei mai importanți susținători ai poeziei atât de originale a tânărului autor. Și pariul lui Ulici s-a văzut unul câștigător. Ioan Es. Pop, după Revoluție, este considerat de majoritatea criticilor de poezie, unul dintre cei mai importanți doi, trei, cinci poeți, din toate generațiile, care au scris poezie după 1990.” a mai declarat criticul literar Daniel Cristea-Enache.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News