Ungaria, lovitură grea Ucrainei: a oprit livrările de gaze către Kiev
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ungaria a sistat toate livrările de gaze către Ucraina pe termen nedefinit. Distribuitorul ungar FGSZ motivează că decizia vine ca urmare a cererii interne în creștere, transmite Reuters.

Ungaria livrează gaze Ucrainei pe sistemul flux-invers (reverse flow) din martie 2013. Potrivit acordului dintre cele două părți, Budapesta s-a angajat să ofere Kievului până la 6,1 miliarde de metri cub pe an.

Anunțul Ungariei vine cu o zi înainte de negocierile Rusia-UE-Ucraina pe tema livrărilor de gaze, programate pentru vineri.

Compania FGSZ a transmis într-un comunicat că întreaga rețea de conducte a fost îndreptată în direcția Ungariei. Cele șase milioane de metri cub pe care Ungaria ar trebui să le livreze Ucrainei sunt subiectul unor condiții tehnice și comerciale și nu o capacitate garantată, precizează ungurii.

Comisia Europeană și-a confirmat luni participarea la o nouă rundă de negocieri trilaterale UE-Rusia-Ucraina pe 26 septembrie la Berlin pentru a încerca soluționarea divergențelor dintre Moscova și Kiev privind livrările de gaze.

Viktor Orban, în vizorul lui Barack Obama: liderul SUA, critici grele pentru guvernul Ungariei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel